11.9.10

Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο -11η Σεπτεμβρίου, 9 χρόνια μετά !

Τραγική επέτειος σήμερα !
Ήταν 08:45 όταν όλος ο κόσμος πάγωσε καθώς η υπερδύναμη Αμερική δεχόταν τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα αεροσκάφος της American Airlines με 92 επιβαίνοντες έπεφτε πάνω στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το κτήριο τυλιγόταν στις φλόγες. Μέσα σε δευτερόλεπτα η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ στη Ν. Υόρκη επικρατούσε πανικός και μέσα στον Πύργο φρίκη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν απελπισμένους ανθρώπους να πέφτουν στο κενό για να …σωθούν…
Σε ολόκληρη την αμερικανική μεγαλούπολη επικρατεί χάος και καθώς συγκεντρώνεται στο σημείο πλήθος κόσμου, ένα δεύτερο αεροσκάφος, με 64 επιβαίνοντες προσκρούει στο Νότιο Πύργο, ενώ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν το γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στις 09:43, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 77 της American Airlines από την Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες πέφτει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Είναι η στιγμή που σημαίνει παγκόσμιος συναγερμός, ενώ στις ΗΠΑ εκκενώνονται όλα τα κυβερνητικά κτήρια και δίνεται η εντολή να καταρριφθεί κάθε αεροσκάφος που πετά κοντά σε κτήρια.
Σε κόκκινο συναγερμό μπαίνουν αμέσως οι Αστυνομικές Αρχές όλων των χωρών, ενώ στα αεροδρόμια επικρατεί πρωτοφανές χάος. Λίγη ώρα αργότερα οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ το γεγονός μεταδίδεται ζωντανά σε κάθε μέρος της γης. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την πρωτοφανή τραγωδία και οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν έναν παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ένα πόλεμο στο Αφγανιστάν, με στόχο τη σύλληψη του οργανωτή όλης αυτής της φρικιαστικής επίθεσης, του πολυεκατομμυριούχου Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου