14.3.11

Πώς o σεισμός προκάλεσε κλίση του άξονα του κόσμου 25 εκατοστών!!Δορυφορικές φωτογραφίες της αλλαγής!

Ο σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία, την Παρασκευή ήταν τόσο ισχυρή που έπληξε στην πραγματικότητα το σύνολο του πλανήτη αφού ο άξονας της Γής μετακινήθηκε κατά 25 ολόκληρα εκατοστά, λένε οι ειδικοί.
Σύμφωνα με την Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ο σεισμός μεγέθους 9,0 της Ιαπωνίας ήταν τόσο ισχυρός που μετατόπισε τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη ενώ και η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι το κύριο νησί της Ιαπωνίας έχει μετατοπιστεί 2,4 μέτρα από τη δύναμη της καταστροφής.

Η στροφή της κλίση της Γης θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον πλανήτη μας τις οποίες όμως εμείς δεν θα τις καταλάβουμε αφού θα γίνουν μελλοντικά , όπου η ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη θα αλλάξει τη μάζα του και θα χρειαστεί να γίνει ανακατανομή.
«25 εκατοστά ακούγονται αρκετά όταν κρατάτε ένα χάρακα μπροστά σας. Αλλά αν σκεφτούμε ότι από την άποψη της γης ως σύνολο, τότε είναι απολύτως μικροσκοπικό», τόνισε ο καθηγητής Andrew Miall από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
«Πρόκειται να γίνουν μικρές αλλαγές στη διάρκεια της ημέρας. ,ενώ θα μπορούν να γίνουν και πολύ, πολύ μικρές αλλαγές στην κλίση της γης, η οποία επηρεάζει τις εποχές αλλά όλα αυτά μελλοντικά»
Ένας άλλος επιστήμονας ο Dr Daniel McNamara, σεισμολόγος απο το US Geological Survey, είπε στην εφημερίδα The Huffington Post ότι η καταστροφή είχε μετακινήσει τμήματα της ακτογραμμής της Ιαπωνίας έως και 2.4 μέτρα ενώ άνοιξε γιγαντιαία ρήγματα στον πυθμένα της θάλασσας.
Προειδοποίησε επίσης ότι οι δονήσεις έχουν βυθίσει και το υψόμετρο του εδάφους της χώρας, αφήνοντας τμήματα μονίμως κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
«Βλέπετε πόλεις ακόμα να βρίσκονται κάτω από το νερό; Ο λόγος είναι η καθίζηση. Η γη στην πραγματικότητα καταποντίστηκε, όταν ήρθε το τσουνάμι.» Οι σεισμοί αυτού του μεγέθους κάνουν την εμφάνιση τους μόνο μία φορά κάθε 1.000 χρόνια στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τους Ιάπωνες σεισμολόγους.
Ο Satoko Oki, από το Πανεπιστήμιο του Ερευνητικό Ινστιτούτο σεισμών του Τόκιο, δήλωσε στους Times της Ιαπωνίας ότι ο σεισμός προκλήθηκε από ένα ρήγμα στις τεκτονικές πλάκες κοντά στο όριο μεταξύ του Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής.
Η πλάκα του Ειρηνικού, στη συνέχεια υποχώρησε κάτω από την Ιαπωνία στην Ιαπωνική Τάφρο, προκαλώντας βίαιες δονήσεις και την αποστολή τσουνάμι με ύψος δέκα μέτρων όπου χτύπησε την ανατολική ακτή του νησιού.
Ο Yuji Yagi, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tsukuba, είπε ότι «ένας σεισμός αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω σεισμούς
Η κ Oki προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι του Τόκιο δεν θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ασφαλείς και θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο σεισμό στην εντυπωσιακή πόλη.
Ο σεισμός της Παρασκευής ήταν ο πέμπτος πιο ισχυρός που έχει χτυπήσει τον κόσμο από τον περασμένου αιώνα που ξεκίνησαν και οι επίσημες καταγραφές Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 373 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο και 130 χλμ ανατολικά του Σεντάι, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν την πραγματική καταστροφή! www.7news.gr/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου