27.5.13

Ο Λυκουρέντζος για την Περιφερεια Πελοποννήσου-Ο Σαμαράς θα αποφασίσει λίγο πριν τον ανασχηματισμό!

Αμέσως μετα τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, θα αρχίσει τις προετοιμασίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας ο υπουργός Υγείας, έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και είναι έτοιμος να τεθεί επικεφαλής για την Περιφέρεια, ανεξάρτητα με ποιόν εκλογικό νόμο θα γίνουν τελικά οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
Ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Σαμαράς, αφού δεν είναι βέβαιο ακόμη ούτε εάν θα τον αλλάξει απο το υπουργειο Υγείας, ούτε εάν τον τοποθετήσει σε άλλο υπουργείο, όπως για παράδειγμα στο...Εργασίας.
Στην περίπτωση πάντως που δεν θα είναι στην Κυβέρνηση, τότε θα έχει επιλεγεί η λύση για να τεθεί υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητα Λυκουρέντζου δεν θα "συνοδευτεί" με το γνωστό ...χρίσμα (θα είναι περιττό άλλωστε). Ετσι θα είναι ελεύθεροι αρκετοί "άστεγοι" πολιτικά απο άλλους χώρους (που ήταν μέχρι σήμερα), να στηρίξουν τον Λυκουρέντζο για την Περιφέρεια.
Παράλληλα, με την υποψηφιότητα αυτή, υλοποιείται και η απόφαση του Πρωθυπουργού να μην υπάρξουν χρίσματα, με την διαδικασία που ξέραμε μέχρι τώρα.
Επίσης ανοίγει έτσι " έμμεσα" ο δρόμος για τους "κοινούς" υποψηφίους, όπως ορισμένοι διαδίδουν. Με την διαφορά πως η συνεργασία δεν θα είναι όπως την φαντάζονται!
Δηλαδή δεν θα κάτσουν σε ενα τραπέζι οι "τρεις" αρχηγοί και θα προτείνουν ονόματα βάση κάποιας...ποσόστωσης!
Πάντως ο Α. Λυκουρέντζος στην περίπτωση που τελικά ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να μην  έχει στην Κυβέρνηση, τον Αρκά πολιτικό, τότε θα αρχίσει τις περιοδείες στους πέντε νομούς για συζητήσεις συνεργασίας, κυρίως με πρόσωπα της κοινωνικής ζωής, τα οποία δεν θα βρίσκονται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Θα ακούσει προτάσεις και στη συνέχεια (αφου συζητήσει και με τους δικούς του) θα συνθέσει ενα πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με διαφορετικα (πολιτικά)  χαρακτηριστικά, απο αυτά που μέχρι τώρα ξέραμε!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου