17.10.15

Πάτρα – Κυπαρισσία – Καλαμάτα με τρένο: Τους γύρισαν στην εποχή του ....Τρικούπη !!!

Η είδηση που έφερε χαμό στο Facebook - Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του!

Ο ΟΣΕ νοίκιασε τρένο σε Άγγλους τουρίστες για να κάνουν την διαδρομή Πάτρα – Κυπαρισσία – Καλαμάτα σε ένα δίκτυο που δεν υπάρχουν οι μπάρες και τα παλλόμενα σήματα. 
 Αποτέλεσμα της απίστευτης αυτής απόφασης ήταν να περιμένουν σε όλες τις διασταυρώσεις που δεν υπήρχαν δίφραχτα, ηχητικά σήματα και ότι άλλο απαιτείται για ένα δρομολόγιο τρένου υπάλληλοι, οι οποίοι σταμάταγαν την αμαξοστοιχία μέχρι να περάσουν τα αυτοκίνητα.
Δεν πρόκειται για φάρσα αλλά για περιστατικό το οποίο συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όταν για τις ανάγκες εταιρείας η οποία έφερε στην περιοχή 27 Άγγλους μισθώθηκε τρένο για να κάνει τη διαδρομή σε ένα από τα πιο γερασμένα δίκτυα στο κόσμο, όπου και συνέβησαν τραγελαφικές καταστάσεις.
Η αναχώρηση έγινε στις 08.30 το πρωί της περασμένης Πέμπτης και η κίνηση πάνω στις γραμμές της εποχής Τρικούπη αλλά προπάντων τα απρόοπτα με τις στάσεις και εκκινήσεις θα μείνουν αξέχαστα στους 27 επιβάτες, που τα έζησαν...

 patrastimes.gr

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΛΛΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ....ΤΡΑΒΑΤΕ !!! Δείτε τι αλλάζει φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ.

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε με τους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !!!
 
Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν νέα τέλη κυκλοφορίας, ενώ οι αλλαγές εντοπίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σχεδιάζεται η καθιέρωση ειδικού τέλους δακτυλίου, ωστόσο θα αφορά στα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου.
Το σχέδιο που συζητείται με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, όπως αναφέρει το «Έθνος», προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιβαρύνσεις στα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που έχουν ταξινομηθεί μετά την 1/1/2010. 
Είτε θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη που υπολογίζονται με βάση τους ρύπους είτε θα μειωθεί το όριο των 99γρ/CO2 στα 80γρ/CO2. Σε αυτή την περίπτωση, περίπου 50.000 ιδιοκτήτες θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας ύψους 50 ευρώ για το 2016.
Επιπλέον, εξετάζονται αλλαγές των συντελεστών στα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές καυσαερίων, τα οποία αφορούν περίπου σε 410.00 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. 

Οι προτάσεις προβλέπουν αυξήσεις στους συντελεστές από 10% έως και 50%, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να προβλέπονται για τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας άνω των 1.800 κ.ε.
Με στόχο να μπει τέλος στη μαζική κατάθεση των πινακίδων, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα κυρίως μεγάλου κυβισμού, άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε.
Ωστόσο, αναμένεται να επιβληθεί και ειδικό τέλος δακτυλίου που θα αφορά στους κατόχους παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου. 
Το εν λόγω τέλος, που θα κυμάινεται από 20 έως 350 ευρώ, αναμένεται να επιβληθεί σε αυτοκίνητα, φορτηγά και ταξί που ανήκουν στην οδηγία ρύπων Euro 5 ή παλαιότερη, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τους μόνιμους κατοίκους. Έσοδα ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ προσδοκά το ΥΠΟΙΚ από την επιβολή του εν λόγω τέλους.

Τέλος ο Νίκος Ευαγγελάτος από το Mega

Εκτός Mega βρίσκεται απο χθες το βραδυ ο Νίκος Ευαγγελάτος. 
Έπειτα από εννιά μήνες στο κανάλι της Μεσογείων, η διοίκηση του Mega και ο δημοσιογράφος οδηγήθηκαν κοινή συναινέσει στη λήξη της συνεργασίας.
Σύμφωνα με την Real και την  Ναταλία Ανδρικοπούλου, ο δημοσιογράφος ήδη από το καλοκαίρι είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την παραμονή του στο Mega καθώς ο ρόλος του είχε περιοριστεί σε ένα ολιγόλεπτο σχόλιο στο δεύτερο μισό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Όσο για το επόμενο τηλεοπτικό βήμα του Νίκου Ευαγγελάτου;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enter TV το E TV έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Νίκο Ευαγγελάτο από το καλοκαίρι, καθώς θέλει διακαώς τον δημοσιογράφο στο δυναμικό του. Πιο συγκεκριμένα οι σκέψεις των ιθυνόντων του καναλιού είναι να δυναμώσουν το ενημερωτικό τους τομέα στη ζώνη 6-8 το απόγευμα. Αυτό αν θα γίνει άμεσα ή με το νέο χρόνο θα εξαρτηθεί από την θέληση και των δυο πλευρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ !!

Σύμφωνα με πρόβλεψη του Greek-Weather.Org, έρχεται στη χώρα μας η σφοδρότερη θεομηνία του φθινοπώρου που διανύουμε !!

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και κυρίως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ισχυρότατες καταιγίδες και βροχές θα πέσουν στην βόρεια, κεντρική και ανατολική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org και ακραία.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα πέσουν στην βόρεια Ελλάδα πάνω από τα 1000-1100 περίπου μέτρα υψόμετρο, ενώ στην κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει πάνω από τα 1500-1600 μέτρα υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά ενώ θα έχουμε και θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίζουν στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ !!

Θες και σύνταξη; Έχεις πολύ θράσος...

Η νέα επιτροπή σοφών για το καταδικασμένο ασφαλιστικό μας σύστημα, αφού έστυψε τα πολύτιμα μυαλά της, απεφάνθη μεταξύ άλλων ότι για να «επιβιώσει» το ασφαλιστικό, θα πρέπει περίπου να εξοντωθούν οι ασφαλισμένοι.
Όλοι οι ασφαλισμένοι. 

Αδιακρίτως. Αν λοιπόν εκλείψουν οι δικαιούχοι, θα συρρικνωθούν οι δαπάνες, άρα το ασφαλιστικό μας θα καταφέρει να επιζήσει. Ιδού λοιπόν γιατί έπρεπε να συνεδριάσουν οι σοφοί. Διότι μια τόσο ρηξικέλευθη, προχωρημένη, πρόταση δεν μπορεί να την επεξεργασθεί ένα κοινό, μικρό μυαλό.
Και ω του θαύματος, γι' αυτό υπάρχουν οι σοφοί, έψαξαν και βρήκαν και συνέκριναν, τι κάνουν οι άλλες προηγμένες κοινωνίες. Ανακάλυψαν τη λύση στη μακρινή μας Αυστραλία. 

Μακρινή μεν, γνώριμη δε, από προηγούμενες γενιές χιλιάδων Ελλήνων που
αναζήτησαν τη γη της επαγγελίας και της επιβίωσης δια της μεταναστευτικής οδού στα πέρατα του κόσμου. Κι έτσι τώρα από τα πέρατα του κόσμου αντλούμε τις ιδέες και τις λύσεις.
Η σύνταξη θα αποτελεί περίπου ένα φιλοδώρημα, που γενναιόδωρα το κράτος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων θα παρέχει στους συνταξιούχους μετά το πέρας του εργασιακού τους βίου, υπό μορφή ανταμοιβής (;) δώρου (;) ελεημοσύνης (;), παραμένει άγνωστο. Παρέχει δε αυτό το (ας το ονομάσουμε) δώρο, με κριτήρια. Διότι το κράτος είναι σοβαρό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να εισπράττει ο πάσα ένας, μια σύνταξη, στα 67α γενέθλιά του. Αν αυτός έχει σπίτι δικό του, αν κατάγεται κι από χωριό κι έχει και ένα πατρικό, αν ευτύχησε να αποκτήσει κι ένα αυτοκίνητο, αν μάλιστα έχει και καμιά κατάθεση, μαύρο φίδι που τον έφαγε ! Α, όλα κι όλα, το κράτος είναι εδώ άγρυπνος φρουρός να προστατεύσει την καταλήστευση των ταμείων του από τους επίδοξους καταχραστές – συνταξιούχους. Διότι, δεν γίνεται κύριε μου να έχεις σπίτι δικό σου, να μάζεψες και μερικά χιλιάρικα στην τράπεζα και να θέλεις από πάνω να πάρεις και σύνταξη. Θα πάρεις τα 360 ευρώ που σου δίνει απλόχερα το κράτος και θα πεις κι ευχαριστώ πολύ. Και για να σου διδάξει και την αξία της εγκράτειας θα σου δίνει τα 210 σε μετρητά να ευφραίνεσαι που θα τα ακούς να κουδουνίζουν στην τσέπη και τα 150 θα τα χρησιμοποιείς για να πληρώνεις με την κάρτα.

Γκρινιάζεις κι από πάνω αχάριστο ανθρωπάκι; Κοτζάμ σοφοί ασχολήθηκαν και κουράστηκαν για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος κι εσύ μεμψιμοιρείς;

Όμως για να ευθυμήσουμε και λίγο, ας πούμε και κάτι ευχάριστο. Ο συνταξιούχος αυτός –που θα πάρει από το γενναιόδωρο κράτος- τα 360 ευρώ, ας υποθέσουμε ότι ήταν μισθωτός με ένα αξιοπρεπή μισθό στις καλές εποχές, εργάσθηκε για 30 ή 35 ή 40 χρόνια. Αυτά τα 40 χρόνια π.χ. πλήρωσε δια της παρακρατήσεως, ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του. Ας υποθέσουμε ότι κατά μέσο όρο (μπακάλικος υπολογισμός) κατέβαλε κάθε μήνα 200 ευρώ συνταξιοδοτικές εισφορές. 200 ευρώ επί 14 μισθούς, μας κάνει 2.800 ευρώ το χρόνο, επί 40 χρόνια μας κάνει 112.000 ευρώ. Ας τα στρογγυλέψουμε στα 100.000 ευρώ. Ας κάνουμε κι ένα σκόντο κι ας δεχθούμε ότι δεν πλήρωσε 100 αλλά 70.000 ευρώ.

Αυτά λοιπόν τα 50 ή 70 ή 100 χιλιάρικα πήγαν στο ασφαλιστικό σύστημα που υποτίθεται ότι έχει έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα και παρέχει συντάξεις ανάλογα με το ύψος των εισφορών, των χρόνων εργασίας, κλπ κλπ κλπ. Ελα όμως που το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο (κάτι ωραίες και ευγενείς λέξεις όμως που έχει η ελληνική γλώσσα...)

Μεμψίμοιρε συνταξιούχε, πλήρωσες, δεν πλήρωσες, ένα και το αυτό. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. 

Ο μη έχων είναι το ασφαλιστικό σύστημα που εσύ τροφοδοτούσες επί 30 ή 35 ή 40 χρόνια, αλλά κάπου σ' αυτή τη διαδρομή τα λεφτά αυτά χάθηκαν. Τα κατάπιε το σύστημα, τα βούτηξαν κάποιοι επιτήδιοι, τα θυσιάσαμε στο PSI (για να γίνει βιώσιμο-που δεν έγινε) το χρέος μας. Με λίγα λόγια, όλο και κάπου πήγαν αυτά τα λεφτά για να μην επιστρέψουν με τη μορφή της σύνταξης σε σένα που τα πλήρωνες.

Και αφελώς ρωτάμε τους σοφούς: Ποιό σοβαρό δικαστήριο μπορεί να ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ αυτόν τον μεμψίμοιρο ανθρωπάκο, αν υποθέσουμε ότι έχει το θράσος να διεκδικήσει, αν μη τι άλλο, τις εισφορές που έχει καταβάλει; Υπάρχει τέτοιο δικαστήριο;

 
 Κλεοπάτρα Κοντονίκα-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χειροπέδες σε 25χρονο Αλβανό για σεξουαλική παρενόχληση 14 χρονης μαθήτριας μέσω facebook!

Προσοχή στα παιδιά σας που χρησιμοποιούν το facebook! 

Ένα περιστατικό σεξουαλικής  παρενόχλησης ήρθε στο φως μετά από την καταγγελία μιας μητέρας ότι ένας 25χρονος Αλβανός έστελνε μηνύματα σεξιστικού περιεχομένου στην 14χρονη κόρη της, μέσα από το facebook.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, η αστυνομία εντόπισε τη διεύθυνση του 25χρονου και σε έφοδο που έκανε στο σπίτι του στη Λαμία, τον συνέλαβε.
Σε βάρος του 25χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου, ενώ ο υπολογιστής που κατασχέθηκε θα σταλεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ελεγχθεί.

ΕΣΠΑ: Πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 100% για νέα επιχείρηση


ΕΣΠΑ: Πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 100% για νέα επιχείρησηTέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ με επιδοτήσεις 100% των δαπανών για την έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας τίθενται σε εφαρμογή.

Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και αυτά είναι:
1. Η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων κατά 50% για την ανακαίνισή τους.
2. Η πλήρης κάλυψη των λειτουργικών δαπανών νεοφυών επιχειρήσεων που θα συσταθούν από ανέργους.
3. Η επιδότηση κατά 100% των εξόδων για την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας πτυχιούχων ανέργων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
4. Η χρηματοδότηση ανέργων που έκαναν την περασμένη χρονιά επιχειρήσεις και προσέλαβαν ανέργους.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι να ωφεληθούν αμέσως και εμμέσως περισσότεροι από 17.000 άνεργοι αλλά και 700 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Τα προγράμματα θα προκηρυχθούν σε δύο κύκλους, με τον πρώτο να ξεκινά τους επόμενους δύο μήνες.
Αναβάθμιση υπηρεσιών
Εκσυγχρονισμός των τουριστικών δράσεων
ΕΣΠΑ: Πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 100% για νέα επιχείρησηΣκοπός του πρώτου προγράμματος για την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.
Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται κατά 50% θα κυμαίνονται από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ.
Οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να επιδοτηθούν για τις ακόλουθες ενέργειες:
• Εκσυγχρονισμός και ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών.
• Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας/ύδατος.
• Παρεμβάσεις εμπλουτισμού του προσφερόμενου προϊόντος με νέες υπηρεσίες (επέκταση σε εναλλακτικές μορφές, παρεμβάσεις για ΑΜΕΑ κ.λπ.).
• Πιστοποιήσεις υποδομών και υπηρεσιών.
• Προβολή - Προώθηση των επιχειρήσεων σε αγορές στόχους.
• Αμοιβές συμβούλων.
• Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή νέου προσωπικού.
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους (25 εκατ. ευρώ έκαστος).
Εκτιμάται ότι από τη δράση θα ωφεληθούν από 600 έως 700 τουριστικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ανάλογα με τους προϋπολογισμούς των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων).
Το χρονοδιάγραμμα της δράσης προβλέπει:
• Προδημοσίευση προκήρυξης. Οκτώβριος 2015.
• Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής ενδιαμέσου φορέα: Οκτώβριος 2015.
• Προκήρυξη - Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015 - Μάρτιος 2016.
• Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016.
• Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη των διαδικασιών.
Νεοφυής επιχειρηματικότητα
Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας
Σκοπός της δεύτερης δράσης για νέους επιχειρηματίες είναι η ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα στοχεύει:
• Στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.
Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης:
• είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.
Σημειώνεται ότι στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια.
Οι δαπάνες που θα καλυφθούν κατά 100% θα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ.
Οι ενισχυόμενες δραστηριότητες θα αφορούν τους παρακάτω Τομείς Προτεραιότητας: Αγροδιατροφή, Ενέργεια, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Υγεία - Φάρμακα, Υλικά - Κατασκευές.
Ειδικότερα χρηματοδοτούνται δαπάνες:
• παραγωγικός εξοπλισμός,
• λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας),
• δαπάνες προβολής και δικτύωσης,
• κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου),
• αμοιβές τρίτων, γενικός εξοπλισμός.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των 60 εκατ. ευρώ (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016). Ωφελημένες θα είναι 2.500 νέες επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι θα φέρουν 4.500 νέες θέσεις εργασίας.
Ο χρονικός προγραμματισμός της δράσης προβλέπει:
• Προδημοσίευση προκήρυξης: Οκτώβριος 2015.
• Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής ενδιαμέσου φορέα: Οκτώβριος 2015.
• Προκήρυξη - Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015 - Μάρτιος 2016.
• Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016.
• Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη.
Πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Επιδότηση από 5.000 έως 25.000 ευρώ
Το τρίτο πρόγραμμα για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση στοχεύει:
• στην ενίσχυση πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, ανέργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, και
• στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να είναι:
• άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή
• φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας που θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως ατομικές επιχειρήσεις, σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους.
Οι δαπάνες που επιδοτούνται κατά 100% κινούνται από 5.000 έως 25.000 ευρώ.
Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, μουσικού, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου και κοινωνικού λειτουργού κ.ά.
Ειδικότερα οι επιλέξιμες δαπάνες θα αφορούν:
• επαγγελματικό εξοπλισμό,
• λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας),
• δαπάνες προβολής και δικτύωσης,
• κόστος μισθωτής εργασίας (σε περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου),
• αμοιβές τρίτων, γενικό εξοπλισμό.
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016). Σκοπός είναι η επιδότηση 2.800 πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από όσους κάνουν προσλήψεις.
Το χρονοδιάγραμμα της δράσης προβλέπει:
• Προδημοσίευση προκήρυξης: Οκτώβριος 2015.
• Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής ενδιαμέσου φορέα που θα τρέξει τη δράση: Οκτώβριος 2015.
• Προκήρυξη - Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015 - Μάρτιος 2016.
• Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016.
• Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη.
Ρευστότητα και στήριξη της απασχόλησης
Το τελευταίο πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε:
• νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1η/1/2014 και μετά, καθώς και
• επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά την 1η/1/2015 προσλαμβάνοντας άνεργο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η δράση στόχο έχει να καλύψει αναδρομικά για το 2015 (με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ) τις δαπάνες των νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, πάγια, ασφαλιστικές εισφορές, ποσοστό επί του εξοπλισμού) ή να επιδοτήσει με 450 ευρώ μηνιαίως τη νέα θέση εργασίας που δημιουργήθηκε υπό τη δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση της θέσης αυτής για αντίστοιχους μήνες.

Μόλις τα 35 στα 100 εκπρόθεσμα οχήματα πέρασαν από ΚΤΕΟ - Λήγει η παράταση στις 20 Οκτωβρίου


Μόλις τα 35 στα 100 εκπρόθεσμα οχήματα πέρασαν από ΚΤΕΟ - Λήγει η παράταση στις 20 Οκτωβρίου

Στις 20 Οκτωβρίου λήγει η παράταση του Υπουργείο Μεταφορών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν συμπληρώσει εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, όμως μόνο 35 στους 100 κατόχους έχουν κάνει μέχρι σήμερα χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης.
Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ επισημαίνεται πως: «Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκμεταλλευτούν την παραπάνω προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400 ευρώ, και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016»

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝΤΟ ΜΙΣΘΟ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κάτω της ηλικίας των 25 ετών βάσει της 6/2012 Π.Υ.Σ. είναι αντισυνταγματική, γιατί έλαβε χώρα με ηλικιακό κριτήριο, οδηγώντας τους έτσι ευθέως σε έντονη μισθολογική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους μεγαλύτερης ηλικίας. Η ως άνω, εκδοθείσα κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 1 παρ. 6 Ν. 4046/2012, Π.Υ.Σ., στο άρθρο 1 εδ. β' της οποίας ορίζεται η μείωση των αποδοχών κατά ποσοστό 32% για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, με την οποία, εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη πρωτογενής κανόνας δικαίου, εκδόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά παράβαση του Συντάγματος και για το λόγο αυτό είναι μη εφαρμοστέα, σύμφωνα με την νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων.
 Ειδικότερα με το άρθρ, 1 παρ. 2 Ν. 4046/2012, ο οποίος ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενεκρίθη το Μνημόνιο Συνεννόησης (MemorandumofUnderstanding) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδας, το οποίο αποτελείται από τα εξής επιμέρους Μνημόνια: α) Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, β) Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής και γ) Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης. Τα παραπάνω μνημόνια επισυνάφθηκαν στο Ν. 4046/2012 ως παραρτήματα του και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ υπ' αριθμ. 28/14.02.2012. Με το άρθρ. 1 παρ. 6 Ν, 4046/2012 ορίζεται ότι «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Ε παρ. 28 και 29 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και στο Κεφάλαιο 4... παρ. 4.Ι του Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, τα σχέδια των οποίων εγκρίνονται κατά την παρ. 2 και προσαρτώνται ως παράρτημα V στον παρόντα νόμο, συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής. Με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου». Ακολούθως, με βάση την πιο πάνω εξουσιοδότηση του αρθρ. 1 παρ. 6 Ν. 4046/2012, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα που αφορά τη «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής της αγοράς εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας». Με την ανωτέρω πράξη εξειδικεύονται θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούν τα νόμιμα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων και την αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ειδικότερα στο άρθρο 1 της προδιαληφθείσας Π.Υ.Σ., ορίζονται τα ακόλουθα:
«1. Από 14.2.2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» τα κατώτατα διαμορφωμένα άρια μισθών και ημερομισθίων της από 15.7.2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν κατά την 1.1.2012, μειώνονται κατά 22%. Από 14.2.2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται κατά 32% τα κατώτατα διαμορφωμένα όρια μισθών και ημερομισθίων της από 15.7.2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν κατά την 1.1.2012. για νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών. Τα μειωμένα κατά 32% κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν και για τους μαθητευόμενους της παρ. 9 του άρθρου 74 του Ν. 3863/2010 (Α 115).
Η παρ. 8 του άρθρου 74 του Ν. 3863/2010, το άρθρο 43 του Ν. 3986/2011 (Α' 152) καθώς και κάθε άλλη ρύθμιση που είναι αντίθετη με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής, καταργούνται.
3 Η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως καθορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
4. Συμφωνίες των μερών που υπολείπονται των νέων μειωμένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, όπως καθορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, είναι αυτοδικαίως άκυρες ως προς τον όρο αυτό.».
Προβληματική από συνταγματική αλλά και κοινωνική σκοπιά είναι η ως άνω μείωση των κατώτατων μισθών - ημερομισθίων κατά 32 % για νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Η ρύθμιση του άρθρου 1 παρ. 2 Π .Υ. Γ. 6/28.02.2012, που εισάγει δυσμενή διάκριση σε βάρος των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών 32%, παραβιάζει, εκτός από τη συλλογική αυτονομία, και το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, καθώς και το άρθρο 22 παρ. 1 εδ. β Σ. για τη μισθολογική ισότητα (για την ίδια ή ίσης αξίας εργασία). Η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 Σ καθιερώνει όχι μόνο την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου, αλλά και την ισότητα του νόμου απέναντι σ’ αυτούς. Έτσι δεσμεύει και τον νομοθέτη, ο οποίος στη ρύθμιση ουσιωδώς ομοίως πραγμάτων, σχέσεων ή καταστάσεων και κατηγοριών προσώπων δεν μπορεί να νομοθετεί με τρόπο που να στοιχειοθετεί διαφορετική μεταχείρισή τους με διακρίσεις ή εξαιρέσεις. Η συνταγματική αρχή της ισότητας δεσμεύει και το όργανο που θέτει κανόνες δικαίου να νομοθετεί κατά τρόπο που να μη δημιουργείται διαφορετική μεταχείριση.
Η προστασία της νεότητας, που τελεί υπό την προστασία του κράτους (αρθρ. 21 παρ. 3 1), επιβάλλει την ιδιαίτερη μέριμνα του νομοθέτη απέναντι στην κατηγορία των νέων εργαζομένων, που πλήττεται από την οικονομική κρίση και ανεργία, ενώ κανένας λόγος γενικότερου κοινωνικού ή δημόσιου συμφέροντος, την ύπαρξη του οποίου ελέγχουν πάντως τα δικαστήρια, δεν συντρέχει στην περίπτωση αυτή για την επιβολή μέτρων μισθολογικής και άρα και κοινωνικοασφαλιστικής ανισότητας, που υποθετικά, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις δυνατότητες των νέων για εύρεση εργασίας. Άλλωστε, η ήδη εφαρμοσθείσα με βάση προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση μείωση έως 20% από τα κατώτατα όρια αποδοχών στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών δεν έχει οδηγήσει ούτε σε μείωση της ανεργίας ούτε σε αύξηση της απασχόλησης τους. Εξαιτίας της γενικευμένης μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και της χρήσης ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας, η υπάρχουσα ποσότητα εργασίας στην ελληνική οικονομία δεν αυξάνεται, αντιθέτως μειώνεται λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, οπότε η εφαρμογή μέτρων αναδιανομής της μεταξύ όσων ζητούν εργασία, στην καλύτερη περίπτωση, θα οδηγήσει σε μια μικρή αύξηση της απασχόλησης των νέων σε βάρος των παλαιών εργαζομένων, των οποίων οι δυνατότητες εύρεσης εργασίας θα μηδενιστούν. Η αντίθεση, λοιπόν, στις συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρα 4 παρ. 1 και 22 παρ. 1 εδ. β') είναι δεδομένη, αφού η ρύθμιση του άρθρου 1 παρ. 2 της Π.Υ.Σ. 6/2012 οδηγεί ευθέως σε έντονη μισθολογική διαφοροποίηση των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι προαναφερόμενες συνταγματικές διατάξεις προστατεύουν το δικαίωμα σε ίση αλλά και δίκαιη αμοιβή, ώστε να εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζομένους ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ επιβάλλει στο Κράτος να μην επιτρέπει τις παραβιάσεις, αλλά και να απέχει από την εισαγωγή άνισης μεταχείρισης που σχετίζεται με το νόμιμο ύψος αμοιβών και όρων εργασίας, όπως εν προκειμένω με την καθιέρωση διάκρισης με βάση την ηλικία, η οποία θα ήταν θεμιτή μόνο αν αντικειμενικά αποσκοπούσε στην προστασία των ευάλωτων αυτών ηλικιακών ομάδων και όχι στη μείωση του γενικά προβλεπόμενου κατώτατου ορίου προστασίας. Όπως γίνεται παγίως δεκτό, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της ισότητας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή διάκριση που εδράζεται σε στοιχεία τυχαία, άσχετα ή συγκυριακά, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν συνδέονται με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις των επιμέρους περιπτώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση σαφώς πρόκειται για θέσπιση τυχαίων και ατεκμηρίωτων διαφοροποιήσεων ως προς τη μεταχείριση των εργαζομένων, οι οποίοι διακρίνονται με βάση το τυπικό και συγκυριακό στοιχείο της ηλικίας τους και όχι με βάση το ουσιαστικό κριτήριο του είδους, της ποιότητας και της ποσότητας της εργασίας που παρέχουν.
Επίσης, σε τέτοιες περιπτώσεις διαφοροποιήσεων η νομολογία των δικαστηρίων ορθά επιμένει να ελέγχει τη συνάφεια των κριτηρίων διαφοροποίησης προς τον επιδιωκόμενο σκοπό της ρύθμισης. Ωστόσο από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει αρκούντως στενός αιτιακός ή λογικός σύνδεσμος της προστασίας της εθνικής οικονομίας με τη δραματική μείωση των ορίων των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων. Πουθενά δεν τεκμηριώνεται με ποιον τρόπο - ειδικά η διαφοροποίηση αυτή - θεραπεύει επαρκώς και με τον πιο αποτελεσματικά τρόπο τον σκοπό του νόμου. Έτσι, η δυσμενής διαφοροποίηση του εργασιακού καθεστώτος ειδικά των νέων εργαζομένων παρίσταται εντελώς συγκυριακή και έχει χαλαρό και ασταθή δεσμό με τον επιδιωκόμενα σκοπό, με αποτέλεσμα τελικά οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις να έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 4 παρ. 1 Σ.
 Επιπρόσθετα, στο κοινοτικό δίκαιο έχουν διαπλαστεί δύο βασικές αρχές:
α) η αρχή της απαγόρευσης διακρίσεων μεταξύ εργαζομένων με κριτήριο το είδος της σύμβασης εργασίας ή το χρόνο σύναψης της (παλαιοί/νέοι, μερικής ή πλήρους απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, έργου ή οποιασδήποτε άλλης σύμβασης) και
β) η αρχή της απαγόρευσης διακρίσεων με κριτήριο την ηλικία.
Με τις ρυθμίσεις της Π.Υ.Σ. 6/2012 δημιουργείται διαφορετικό, δυσμενέστερο, καθεστώς, για τους νέους μέχρι 25 ετών και παραβιάζονται και οι κοινοτικοί κανόνες που απαγορεύουν τις διακρίσεις (άμεσες ή έμμεσες) με κριτήριο την ηλικία, αφού για τους νέους μέχρι 25 ετών εργαζομένους δημιουργείται εργασιακό καθεστώς πολύ δυσμενέστερο από αυτό των παλαιών. Λόγω δε της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου έναντι των εθνικών ρυθμίσεων, οι αναφερόμενες ρυθμίσεις της ως άνω Π.Υ.Σ. αντίκεινται στις Οδηγίες 2000/43/Ε.Κ. και 2000/78/Ε.Κ.
Στην προκείμενη περίπτωση, κατά την οποία αποδέκτης της εξουσιοδότησης θα έπρεπε, να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Ν. 4046/2012 όχι μόνο δεν θέτει το πλαίσια και τις γενικές κατευθύνσεις υπό τις οποίες καλείται να ενεργήσει η διοίκηση με την έκδοση κανονιστικής πράξης, αλλά δεν περιέχει κανέναν κανόνα δικαίου. Ο νόμος απλώς παραπέμπει σε κεφάλαια των «Μνημονίων», τα οποία προσαρτήθηκαν ως παράρτημα V σ' αυτόν, με την πρόβλεψη ότι «συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής». Τα δύο δε «Μνημόνια» δεν περιέχουν κανόνες δικαίου, αλλά απλές προγραμματικές διακηρύξεις, που από τη φύση τους δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση κανονιστικής δέσμευσης, παρά την παραπομπή σ' αυτά του νόμου.
Ειδικά ως προς το πρώτο από αυτά, έχει ήδη κριθεί εξάλλου, ότι δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών οργανισμών, ούτε θεσπίζει άλλους κανόνες δίκαιου και δεν έχει άμεση εφαρμογή, αλλά για να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελλόμενες μ' αυτό πολιτικές, πρέπει να εκδοθούν σχετικές πράξεις από τα αρμόδια, κατά το Σύνταγμα, όργανα του Ελληνικού Κράτους (νόμοι ή κανονιστικές διοικητικές πράξεις κατ' εξουσιοδότηση νόμου. Συνεπώς οι διατάξεις του άρθρ. 1 της Π.Ύ.Ε, 6/28.02.2012 που ενδιαφέρουν εν προκειμένω, με τις οποίες εισάγονται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη πρωτογενείς κανόνες δικαίου, εκδόθηκαν από τη διοίκηση κατά παράβαση των άρθρ. 26 και 43 §2 του Συντάγματος και για το λόγο αυτόν είναι μη εφαρμοστέες.
Περαιτέρω σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 2 και 4 της από 9.1.2012 Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα πάσης φύσεως Εμπορικά Καταστήματα όλης της χώρας, των επιχειρήσεων που είναι μέλη του ΣΕΛΠΕ, που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αριθμό 2/26.1,2012 <α> έναρξη ισχύος την 1.1.2010, η ανωτέρω Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα πάσης φύσεως εμπορικά καταστήματα, όλης της χώρας που είναι μέλη του ΣΕΛΠΕ και αφορά, μεταξύ άλλων, και την ειδικότητα των πωλητών, οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα μισθωτών, όπως έχουν διαμορφωθεί την 31.1.2009, με βάση τις ρυθμίσεις της από 30.7.2008 ΣΣΕ, παραμένουν ως έχουν για τα έτη 2010, 2011 και 2012.
Σε σχετική υπόθεση που κρίθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια, η ενάγουσα προσλήφθηκε ως εργαζόμενη (υπάλληλος) στην εναγομένη επιχείρηση, η οποία έχει ως αντικείμενο την εμπορία τροφίμων (χονδρική και λιανική- supermarket), με την ειδικότητα της πωλήτριας, αρχικά με δίμηνη σύμβαση πρόσληψης, ήτοι από 01.08.2009 έως και 30.09.2009 οπότε ήταν ηλικίας 21 ετών, μετέπειτα δε ήτοι από 10.2009 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Ως προς τις αποδοχές της από τότε που προσλήφθηκε προβλεπόταν μισθός σύμφωνα με τις διατάξεις των Εμπορικών Επιχειρήσεων καταβαλλόμενος την 15η ημέρα κάθε μήνα, ενώ η συλλογική σύμβαση βάσει της οποίας αμειβόταν αρχικά είναι η Σ.Σ.Ε. Π.Κ, 103/05.08.2008, η οποία ίσχυσε για τα έτη 2008 και 2009. Μετά τη λήξη της, η ανωτέρω σύμβαση έπαψε να παράγει έννομα αποτελέσματα ως συλλογική σύμβαση και οι όροι της παρέμειναν ως απλοί ενοχικοί όροι στην ατομική σύμβαση της ενάγουσας, με βάση την οποία εξακολουθούσα να αμείβεται. Ακολούθως, στις 09.01.2012 υπογράφηκε μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), μέλος του οποίου ήταν η εναγόμενη επιχείρηση και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μέλος της οποίας ήταν το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Ν. Πιερίας, το οποίο αντίστοιχα ήταν μέλος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που είναι επίσης μέλος της Γ.Σ.Ε.Ε., η Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα πάσης φύσεως Εμπορικά Καταστήματα όλης της χώρας, των επιχειρήσεων που είναι μέλη του ΣΕΛΠΕ», μεέναρξη ισχύος την 01.01,2010, και βάσει το άρθρο 2 και τίτλο Κατώτατα όρια αποδοχών ορίζονταν τα παρακάτω: «Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα μισθωτών, όπως έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2009, με βάση τις ρυθμίσεις της από 30.7.2008 Σ.Σ.Ε., παραμένουν ως έχουν για τα έτη 2010, 2011 και 2012».
Με βάση τα ανωτέρω, οι συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές της ενάγουσας ανέρχονταν σε 1.027,35 ευρώ, βάσει των οποίων οι συνολικές καθαρές μηνιαίες αποδοχές αυτής, ανέρχονταν σε 799,94 ευρώ και ίσχυαν μέχρι τη λήξη της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της οποίας ο χρόνος παράτασης ισχύος της, η λεγόμενη μετενέργεια των ενοχικών όρων της, με βάση το Ν. 4046/2012 θα είχε τρίμηνη διάρκεια, δηλαδή μέχρι την 31.03.2013. Αποδείχθηκε, ωστόσο, ότι η εναγόμενη, χωρίς προηγούμενη συμφωνία και σύναψη νέας ατομικής σύμβασης με την ενάγουσα, βάσει της οποίας (συμφωνίας) και μόνο θα ήταν δυνατή η μεταβολή των όρων της, προέβη κατά μήνα Μάρτιο του 2012 σε μείωση των αποδοχών της ενάγουσας κατά ποσοστό 32 % με βάση των υπ' αριθμ. 6/28.02.2012 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και την δημοσιευθείσα κατόπιν και με αφορμή την ανωτέρω Π.Υ.Σ., υπ' αριθμ. 4601/304 και με ημερομηνία 12.03.2012 ερμηνευτική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά παράβαση των συμφωνημένων με την οικεία συλλογική σύμβαση εργασίας, στην οποία υπαγόταν, η ενάγουσα. Ειδικότερα, το σύνολο των μικτών μηνιαίων αποδοχών της ανέρχεται πλέον σε 562,06 ευρώ, βάσει των οποίων οι συνολικές καθαρές μηνιαίες αποδοχές αυτής ανέρχονται σε 469,31 ευρω. Ήτοι, για οκτώ (8) μήνες, δηλ. από τον μήνα Μάρτιο του 2012 έως και τον Οκτώβριο του 2012, καταβλήθηκαν σ' αυτήν συνολικά μικτές αποδοχές μειωμένες κατά 3.722,40 ευρώ και συνεπώς καταβλήθηκαν σ’ αυτήν αναλόγως μηνιαίες καθαρές αποδοχές μειωμένες κατά 2,645,04 ευρώ. Πέραν της, κατά παράβαση των όρων αμοιβής και εργασίας, μείωσης των αποδοχών της ενάγουσας, όπως αυτοί ίσχυαν με βάση την από 9.1.2012 Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που εξακολουθούσε να ισχύει, πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση των αποδοχών της βάσει της 6/2012 Π.Υ.Σ. είναι αντισυνταγματική, γιατί έλαβε χώρα με ηλικιακό κριτήριο, αφού η ενάγουσα, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών, οδηγώντας αυτήν ευθέως σε έντονη μισθολογική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τους συναδέλφους της μεγαλύτερης ηλικίας. Περαιτέρω η εκδοθείσα κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 1 παρ. 6 Ν. 4046/2012 Π.Υ.Σ., στο άρθρο 1 εδ. β' της οποίας ορίζεται η μείωση των αποδοχών κατά ποσοστό 32% για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, με την οποία εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη πρωτογενής κανόνας δικαίου, που εκδόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά παράβαση των άρθρ. 26 και 43 παρ. 2 του Συντάγματος και για το λόγο αυτό είναι μη εφαρμοστέα. Επομένως, η εναγόμενη όφειλε να εφαρμόσει τις διατάξεις των άρθρων της από 9.1.2012 Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην οποία υπαγόταν η ενάγουσα και εξακολουθούσε να ισχύει και όχι αυτές του άρθρου 1 εδ. β' της Π.Υ.Σ. Με βάση τα ανωτέρω, πρέπει να υποχρεωθεί η εναγόμενη να καταβάλει στην ενάγουσα το συνολικό ποσό των 3.722,40 ευρώ με το νόμιμο τόκο, για τα ποσά που αφορούν σε διαφορές μηνιαίων μικτών τακτικών αποδοχών, από την πρώτη ημέρα κάθε αμέσως επομένου εκείνου που αφορούν μήνα. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 213-0338950,  6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

Ας αρχίσουν οι χοροί...

 Η κυβέρνηση ψήφισε μόνη τα μέτρα.
 
Με 154 ψήφους υπέρ και 140 κατά, πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα σκληρά μέτρα.
 Με το πέρας της ψηφοφορίας στήθηκε ο καθιερωμένος χορός στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι "ο λαός μας ψήφισε και είναι ενθουσιασμένος με το μνημόνιο 3. Δεν θα τους απογοητεύσω, ετοιμάζω μνημόνιο 4 ".

Η εκατομ­μυριούχος Αριστερά...

Το Twitter σπάει πλάκα με το «ξεχασμένο» εκατομμύριο του Σταθάκη

Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις που δέχτηκε και δέχεται η κυβέρνηση για την υπόθεση του ξεχασμένου 1 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη . Οπου κι αν σταθείς στη Βουλή, το μόνο που ακούς να συζητείται δεν είναι ούτε το πολυνομοσχέδιο, ούτε τα προαπαιτούμενα, ούτε τα ισοδύναμα, αλλά το εκατομμύριο του κ. Σταθάκη. Στο περιστύλιο ο γαλάζιος βουλευτής Κ. Τζαβάρας εξηγούσε σε βουλευτές όλων των κομμάτων πώς και γιατί από νομικής απόψεως ο κ. Σταθάκης θα πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα αφού απέκρυψε στοιχεία από το πόθεν έσχες του. Στην Ολομέλεια γινόταν την
ίδια ώρα ένας μικρός χαμός, με τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά να κλέβει την παράσταση, να χειροκροτείται δηλαδή από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και να προκαλεί την οργή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε; «Είναι αριστερός ο υπουργός που ξέχασε το 1 εκατ. ευρώ; Αυτή είναι η κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά» είπε κάνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξοργίζονται και να επιμένουν στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς: «Δεν είστε αθώες περιστερές, να είστε πιο προσεκτικοί» τους είπε σε κάποια στιγμή ο γαλάζιος Γιάννης Βρούτσης. Αφήστε που έγινε ένα πανηγυράκι στο twitter με την πιο φαρμακερή ατάκα: «Υπάρχει περίπτωση, κύριε υπουργέ, να έχετε ξεχάσει κάτι στο πόθεν έσχες;». Και η απάντηση: «Ούτε μία στο ένα εκατομμύριο»!
 
ΒΗΜΑτοδότης

ΣΟΚ - Έρχονται πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία

Σοκ σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες με τις νέες ρυθμίσεις του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προμηνύει πλειστηριασμούς ακόμη και για την πρώτη κατοικία.
Ο αναθεωρημένος κώδικας δίνει παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους .
Εάν δεν το πράξουν θα χαρακτηρίζονται «μη συνεργάσιμοι» και οι τράπεζες θα μπορύν να βγάζουν στο σφυρί ακόμη την πρώτη και μοναδική τους κατοικίας του.
Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας
Στην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπεται ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της τράπεζας προς τον οφειλέτη «μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών».
Σημειώνεται ότι βάσει της προηγούμενης τροποποίησης του Κώδικα Δεοντολογίας που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2015, οριζόταν ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της τράπεζας προς τον ληξιπρόθεσμο οφειλέτη μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2015 για όλες τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία αυτή καθυστέρηση μεγαλύτερη των 45 ημερών.
Επομένως, με την νέα απόφαση-τροποποίηση παρέχεται παράταση ενός εξαμήνου σε υπερήμερους οφειλέτες, ώστε να ενταχθούν στις διαδικασίες και να συνεργαστούν με την τράπεζά τους για τη ρύθμιση τους δανείου τους. Βέβαια μειώνονται και οι ημέρες καθυστέρησης για να λάβει από την τράπεζα το πρώτο «γράμμα», από τις 45 στις 30 ημέρες.
Προθεσμία 15 ημερών να αποδείξει ότι είναι συνεργάσιμος
Όπως αναφέρεται στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, η εν λόγω ειδοποίηση (της τράπεζας στον δανειολήπτη) παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο δεύτερο στάδιο της Διαδικασίας Επίλυσης Καθυστερήσεων υποβάλλοντας στο ίδρυμα:
(αα) εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,
(ββ) εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή.
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή της τράπεζας στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα.
2. Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.
3. Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα ιδρύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 42/30.5.2014, όπως ισχύει, θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει με βάση ιδίως τις παραμέτρους κινδύνου, δυνάμει των διατάξεων της προαναφερόμενης Πράξης, όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την προοπτική υλοποίησης και των σχετικών δράσεων που προβλέπονται στο Ν. 4336/2015.
4. Η μεθοδολογία της κατά τα ως άνω ιεράρχησης γνωστοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
5. Διευκρινίζεται ότι η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:
α) μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.
β) δεν αφορά δανειολήπτες που είναι νομικά πρόσωπα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο έλεος του Αριστερού Μνημονίου από σήμερα η Ελλάδα: Φοροεπιδρομές, μειώσεις στις συντάξεις και νέα μέτρα

Φορολογική επιδρομή, κατασχέσεις καταθέσεων, «τσεκούρωμα» συντάξεων, παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης και αρκετά ακόμη μέτρα, τα οποία σαφώς δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως υποστηρικτικά της ανάπτυξης, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή με 154 «ναι» επί της αρχής. Στα άρθρα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» σε όλα, εκτός από τον Νικολόπουλο. Δείτε αναλυτικά: Φορολογία-Φοροδιαφυγή
Βαριές ποινές σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αλλά και μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα».
Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως η αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων έως και στο 100% σε περίπτωση όπου δεν αποδοθούν ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ. Όσον αφορά τα πρόστιμα για παραβάσεις προβλέπονται αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις μετά από μηνυτήρια αναφορά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενώ η ποινική διαδικασία ορίζεται πως δεν επηρεάζεται από την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης ή ανακριβούς υποβολής συνοπτικού πίνακα πληροφοριών ή φακέλου τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1 χιλιοστό των συναλλαγών του υπόχρεου φορολογούμενου για τις οποίες υπήρχε υποχρέωση τεκμηρίωσης. Τα πρόστιμα αυτά δεν μπορούν να είναι κάτω από 500 ευρώ και πάνω από 2.000 ευρώ. Οσον αφορά στο ΦΠΑ στη περίπτωση που δεν εκδοθεί απόδειξη ή εκδοθεί ανακριβές στοιχείο το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται στην περίπτωση που διαπιστώνεται υποβολή ανακριβών δηλώσεων ή η μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ με αποτέλεσμα να αποδίδονται στο δημόσιο μικρότερα ποσά φόρου από τα αναλογούντα. Στην περίπτωση που κάποιος ανοίξει επιχείρηση ή γενικότερα ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να έχει υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το 50% του ΦΠΑ που θα έπρεπε να είχε αποδοθεί για όλη τη διάρκεια λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας. 50% επί του αναγραφόμενου φόρου που δεν αποδόθηκε προβλέπεται και σε κάθε πρόσωπο μη υπόχρεο σε υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ το οποίο εκδίδει φορολογικά στοιχεία με ΦΠΑ. Ανάλογο πρόστιμο επιβάλλεται και σε περίπτωση ανακριβούς απόδοσης παρακρατούμενων φόρων. Παράλληλα, ορίζεται ως έγκλημα η φοροδιαφυγή στις παρακάτω περιπτώσεις: α) προκειμένου ο δράστης να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ή ειδικού φόρου ακινήτων (ΕΦΑ), αποκρύπτει από τα όργανα της Φορολογικής Διοίκησης φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή ή περιουσιακά στοιχεία, ιδίως παραλείποντας να υποβάλει δήλωση ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή καταχωρίζοντας στα λογιστικά αρχεία εικονικές (ολικά ή μερικά) δαπάνες ή επικαλούμενος στη φορολογική δήλωση τέτοιες δαπάνες, ώστε να μην εμφανίζεται φορολογητέα ύλη ή να εμφανίζεται αυτή μειωμένη, β) προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή του φόρου προστιθέμενης αξίας, του φόρου κύκλου εργασιών, του φόρου ασφαλίστρων και των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς αυτούς, καθώς και όποιος παραπλανά τη Φορολογική Διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων και δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς αυτούς ή λαμβάνει επιστροφή, καθώς και όποιος διακρατεί τέτοιους φόρους, τέλη ή εισφορές, γ) προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου πλοίων δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς στο Δημόσιο τον φόρο αυτό. Την ίδια στιγμή, παρακρατούμενοι φόροι, τέλη και εισφορές είναι εκείνοι που ρητά ορίζονται σε επί μέρους διατάξεις ότι παρακρατούνται και τελικά αποδίδονται στο Δημόσιο ή άλλο φορέα από πρόσωπο διάφορο του πραγματικού φορολογουμένου ενώ όποιος διαπράττει έγκλημα φοροδιαφυγής από τα αναφερόμενα στη παράγραφο 1 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών: α) αν ο φόρος που αναλογεί στα φορολογητέα εισοδήματα ή στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος ή ανά φορολογική υπόθεση τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ανά είδος φόρου, ή β) αν το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου, τέλους ή εισφοράς που δεν αποδόθηκε ή αποδόθηκε ανακριβώς ή επεστράφη ή συμψηφίστηκε ή εξέπεσε ή διακρατείται υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος ή ανά φορολογική υπόθεση: αα) τις πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εφόσον αφορά φόρο προστιθέμενης αξίας ή ββ) τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ανά είδος φόρου, τέλους ή εισφοράς σε κάθε άλλη περίπτωση. 4. Επιβάλλεται κάθειρξη αν το ποσό του φόρου, τέλους ή εισφοράς της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ εφόσον αφορά φόρο προστιθέμενης αξίας, ή τις εκατό πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση φόρου, τέλους ή εισφοράς. 5. Όποιος εκδίδει πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθώς και όποιος αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία ή νοθεύει τέτοια στοιχεία, ανεξάρτητα από το αν διαφεύγει ή μη την πληρωμή φόρου, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών, εκτός και αν τα φορολογικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη ή την υποστήριξη κάποιας από τις πράξεις των παραγράφων 1 έως 4, οπότε ο δράστης τιμωρείται μόνο για την τελευταία ως αυτουργός ή συμμέτοχος. Ειδικά, όποιος εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολό της ή για μέρος αυτής, τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και β) με κάθειρξη, εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Για την κάλυψη των παραπάνω ορίων δεν υπολογίζονται φορολογικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη ή την υποστήριξη κάποιας από τις πράξεις των παραγράφων 1 έως 4, οπότε ο δράστης τιμωρείται μόνο για την τελευταία ως αυτουργός ή συμμέτοχος. Θεωρείται ως πλαστό και το φορολογικό στοιχείο που έχει διατρηθεί ή σφραγιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς να έχει καταχωριστεί στα οικεία βιβλία της αρμόδιας φορολογικής αρχής σχετική πράξη θεώρησής του και εφόσον η μη καταχώριση τελεί σε γνώση του υπόχρεου για τη θεώρηση του φορολογικού στοιχείου. Θεωρείται επίσης ως πλαστό το φορολογικό στοιχείο και όταν το περιεχόμενο και τα λοιπά στοιχεία του πρωτότυπου ή αντίτυπου αυτού είναι διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στέλεχος του ίδιου στοιχείου. Εικονικό είναι το φορολογικό στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολο της ή για μέρος αυτής ή για συναλλαγή στην οποία το ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη που αναγράφονται στο στοιχείο είναι άγνωστο φορολογικώς πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματός του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στην Φορολογική Διοίκηση. Εικονικό είναι επίσης το στοιχείο που φέρεται ότι εκδόθηκε ή έχει ληφθεί από εικονική εταιρία, κοινοπραξία, κοινωνία ή άλλη οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή νομική οντότητα ή από φυσικό πρόσωπο για το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς αμέτοχο με τη συγκεκριμένη συναλλαγή, οπότε στην τελευταία αυτή περίπτωση η ποινική δίωξη ασκείται κατά του πραγματικού υπευθύνου που υποκρύπτεται. Τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία συναλλαγής κατώτερη της πραγματικής θεωρούνται πάντοτε για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως ανακριβή, ενώ τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία μεγαλύτερη της πραγματικής θεωρούνται ως εικονικά κατά το μέρος της μεγαλύτερης αυτής αξίας. Δεν είναι εικονικό για τον λήπτη το φορολογικό στοιχείο το οποίο αφορά πραγματική συναλλαγή, αν το πρόσωπο του εκδότη είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο στοιχείο. Δεν είναι εικονικό το φορολογικό στοιχείο που εξέδωσε ή έλαβε η κοινωνία κληρονόμων ή ο κληρονόμος ή σύζυγος ή τέκνο αποβιώσαντος ή συνταξιοδοτηθέντος συζύγου ή γονέα, το οποίο φέρεται ότι εκδόθηκε ή λήφθηκε από τον αποβιώσαντα ή συνταξιοδοτηθέντα επιτηδευματία, εφόσον αφορά πραγματική συναλλαγή και πριν από κάθε είδους φορολογικό έλεγχο, έχει καταχωρηθεί στα βιβλία, τόσο του λαμβάνοντα, όσο και του εκδώσαντα το στοιχείο, η αξία αυτού έχει συμπεριληφθεί στις οικείες δηλώσεις ΦΠΑ και φορολογίας εισοδήματος και έχει γίνει η απόδοση των φόρων που προκύπτουν από το στοιχείο αυτό. 6. Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους τιμωρείται ο υπόχρεος που δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις στοιχεία ή παραστατικά πωλήσεων κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον το συνολικό ύψος των συναλλαγών για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα οικεία στοιχεία ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος] 7. Για την επιμέτρηση της ποινής λαμβάνεται ιδίως υπόψη το ύψος του ποσού που αποκρύφτηκε ή δεν αποδόθηκε και η διάρκεια της απόκρυψης ή μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ή διακράτησης. Η μεταχείριση από το δράστη ιδιαιτέρων τεχνασμάτων συνιστά επιβαρυντική περίσταση. Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό Από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως θα χάσουν οι νυν συνταξιούχοι που εισπράττουν συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ εξαιτίας του ανακαθορισμού ( επαναϋπολογισμού) του ποσού της σύνταξής τους με βάση το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, παρέμβαση που έκρινε αναγκαία η επιτροπή σοφών κρίνει αναγκαία για να γεφυρωθεί το χάσμα παλιάς και νέας γενιάς συνταξιούχων το οποίο δημιουργήθηκε μετά από τη μεταρρύθμιση του 1992. Πολυπληθείς κατηγορίες συνταξιούχων που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία και ποσοστό αναπλήρωσης 70%, θα υποστούν νέο επαχθέστερο υπολογισμό με ποσοστό αναπλήρωσης 50%-55% για το σύνολο της σύνταξης κύριας και επικουρικής. Όπως εκτιμά ο πρώην υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, οι μειώσεις θα κυμανθούν από 20% έως 30% στις υψηλές συντάξεις καθώς ο επανυπολογισμός θα γίνει στα αρχικά ποσά πριν από τις μνημονιακές περικοπές. Έτσι, για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος των 1300 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) θα έχει ετήσια απώλεια 3900 ευρώ (μείωση 25%). Δηλαδή θα χάσει 3 συντάξεις ενώ προσδοκούσε να ανακτήσει τη χαμένη 13η σύνταξη. Ωστόσο οι απώλειες μεσοσταθμικά εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 752 ευρώ ετησίως (δηλαδή χάνεται μία μέση σύνταξη το χρόνο) αν θεωρήσουμε μονόδρομο, ελλείψει ισοδύναμων, τα εναπομείναντα 700 εκατ. ευρώ που αναζητούνται για καλυφθεί ο στόχος του μνημονίου για το 2016 να συγκεντρωθούν από τις περικοπές των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ (το σύνολο των συντάξεων κύριων και επικουρικών ανέρχεται σήμερα σε 930.000. Η πρωτόγνωρη αυτή παρέμβαση, σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής «Σοφών» και αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Αθηνά Πετρόγλου, δεν προσκρούει σε διατάξεις του Συντάγματος εφόσον σέβεται τις αρχές της ισότητας της συμμετοχής στα δημόσια βάρη και της κοινωνικής αλληλεγγύης υπό την προϋπόθεση ότι η σύνταξη μετά τις μειώσεις εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Ο επανυπολογισμός θα γίνει με βάση το νόμο Σιούφα του 1992 και χαμηλότερους συντελεστές . Το πόρισμα της επιτροπής «Σοφών» που θα αποτελέσει βάση συζήτησης με τους κοινωνικούς φορείς προβλέπει τρεις δραματικές ανατροπές: 1) Δε θα ισχύει ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού για όλους. Το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο για τους χαμηλόμισθους και μικρότερο για τους υψηλόμισθους προκειμένου να προστατευτούν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την παρουσίαση του πορίσματος της επιτροπής σοφών – μέχρι σήμερα αν κάποιος έπαιρνε 1.000 € σύνταξη θα έχει το ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης είτε ήταν εργαζόμενος πριν, είτε ήταν εργαζόμενος μετά τα διάφορα αυθαίρετα χρονικά όρια που έχουν τεθεί από τις διάφορες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Στο εξής, το ποσοστό αναπλήρωσης θα συνδέεται με το εισόδημα και κατ΄εκτίμηση του καθηγητή Μ. Νεκτάριου, μέλους της επιτροπής θα κυμαίνεται για την κύρια σύνταξη μεταξύ 45% και 55% από 65% που είναι σήμερα. 2) Η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα καταβάλλεται στα 67 με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια . Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος της αναλογικής σύνταξης που θα προκύπτει από το σύνολο των εισφορών συν τυχόν εισοδήματα που έχει από εργασία ή από άλλες πλευρές ( ενοίκια , μετοχές κλπ). Η βασική σύνταξη «λάστιχο» θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της αναλογικής σύνταξης και τα μέλη της οικογένειας. Π.χ. Θα μειώνεται προοδευτικά όταν αυξάνει η αναλογική και όταν αυξάνει το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου. Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε τη διαφωνία του για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων τονίζοντας « η δική μου προσωπική, όχι κυβερνητική ακόμα αντίληψη, αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η εθνική σύνταξη η οποία εξασφαλίζει το Δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος για τους νέους συνταξιούχους, να δίνεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.» 3) Δεν ασχολείται καθόλου με τον τρόπο συνταξιοδότησης αναπήρων, χήρων και όσων εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν κάποιος βγει στη σύνταξη με ελάχιστα χρόνια ασφάλισης στο νέο σύστημα το ποσό που θα πάρει αν δε ληφθεί μέριμνα θα κυμανθεί στα 250-400 ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ των ενιαίων κανόνων στις εισφορές και τις παροχές και τόνισε ότι η εθνική σύνταξη η θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία, όχι από τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να μη «φουσκώνει» η συνταξιοδοτική δαπάνη . «Το έλλειμμα του ΙΚΑ- είπε χαρακτηριστικά- ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο.Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τόσο μεγάλα ανοίγματα ελλείμματος των ταμείων, διότι δεν αποτελεί αριστερή πολιτική να διευρύνεις συνεχώς τα κρυφά ή τα φανερά χρέη των ταμείων. Έχω πει ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις, αλλά αυτές θα προκύψουν από τη νέα αρχιτεκτονική και ακριβώς αυτή η νέα αρχιτεκτονική θα αντιμετωπίσει και τα ελλείμματα». Για κατεδάφιση των συντάξεων από την επιτροπή σοφών που έπαιξε το ρόλο του «λαγού» κάνει λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας : -Η σύνδεση των κατωτάτων συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια, σε συνδυασμό με τις μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν μετά τις εκλογές, θα τις μετατρέψει σε αόρατες. – Ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, ώστε το ποσοστό αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού για ήδη συνταξιούχους και νέους συνταξιούχους να ισοπεδωθεί προς τα κάτω για όλους και να μειωθεί από 70% σε 55%, θα τις μετατρέψει σε απλά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε επαίτες. – Η θέσπιση ατομικών ασφαλιστικών μερίδων, δηλαδή «ατομικού κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο και η αντικατάσταση του συστήματος των «καθορισμένων παροχών» από το σύστημα «καθορισμένων εισφορών» καταργούν πλήρως τον αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο μεταξύ των γενεών χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και τον μετατρέπουν σε ατομικό – κεφαλαιοποιητικό, επιβάλλοντας έναν ακραίο κοινωνικό Δαρβινισμό. – Η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια ή η πλήρης εξατομίκευσή τους με ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος οδηγεί στην εξαέρωση και ουσιαστικά στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. – Η προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ασφαλιστικών ταμείων με αυτές του ΙΚΑ οδηγεί στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ και σε μεγάλη αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ.
  lykavitos.gr

Έχεις δει πορνό στο ίντερνετ μέσα στο 2015; Ωραία, δες τί πρόκειται να σου συμβεί...

Μια... ιντερνετική βόμβα έρχεται να ρίξει γνωστός blogger από τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με αυτόν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Independent, όσοι παρακολούθησαν πορνό online μέσα στο 2015 θα... εκτεθούν δημοσίως. 

Κι αυτό γιατί σύντομα το browsing ιστορικό τους αλλά και το ονοματεπώνυμό τους θα δημοσιοποιηθούν στο ίντερνετ!

Ο Brett Thomas λοιπόν, που εκτός από blogger εργάζεται και ως προγραμματιστής, αναφέρει πως ότι έχεις δει σε ροζ ταινίες μέσα στο έτος που διανύουμε σύντομα θα είναι διαθέσιμο, με το ονοματεπώνυμό σου... attached! 

Και για να τεκμηριώσει την άποψή του φέρνει ως παράδειγμα αυτό που συνέβη το 2014, με τα ονόματα πάνω από 13.000 χρηστών κυρίως Xbox και Playstation, οι οποίοι έπεσαν θύματα hackers και δημοσιοποιήθηκε όχι μόνο η ταυτότητά τους αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός που χρησιμοποιούσαν για online αγορές!

Το νου σας λοιπόν!

Ρόδος: Διάσημος τραγουδιστής κατηγορείται για ΒΙΑΣΜΟ ανήλικης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, θα καθίσει στις 2 Νοεμβρίου, ένας εκ των πλέον διάσημων τραγουδιστών της Σουηδίας. 
Πρόκειται για τον 25χρονο J. P. ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος µε τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, µετά την απολογία του.
Θυµίζουµε ότι την 27η Ιουλίου 2011 παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνοµικών αρχών µια 16χρονη και κατήγγειλε το βιασµό της. 
Ισχυρίστηκε συγκεκριµένα ότι την ίδια µέρα στη 01.00 βρισκόταν στην οδό Ορφανίδου και διασκέδαζε σε µπαρ. Eκεί γνώρισε τον κατηγορούµενο, ο οποίος της πρότεινε να πιουν ένα ποτό σε παρακείµενο µπαρ. Aκολούθως βρέθηκε, χωρίς να θυµάται πως, έξω από ένα άλλο µπαρ. 
Όταν επανήλθαν οι αισθήσεις της, κατάλαβε ότι ο τραγουδιστής µε τον οποίο βρισκόταν έξω από το µπαρ, την είχε βιάσει.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την 27η Ιουλίου 2011 και ενώ η ανήλικη Σουηδέζα βρισκόταν στο νησί για τουρισμό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε μεταβεί το βράδυ στην οδό Ορφανίδου μαζί με φίλες της για διασκέδαση και γνώρισε σε μπαρ τον κατηγορούμενο. Κατά την παραμονή της στο μπαρ η ανήλικη κατανάλωσε αλκοολούχα ποτά. 
Στη συνέχεια μαζί με τον κατηγορούμενο μετέβησαν σε άλλο μπαρ, όπου κατανάλωσαν και άλλα αλκοολούχα ποτά και ακολούθως ήρθαν σε συνουσία, στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, ο οποίος χρησιμοποίησε προφυλακτικό ενώ η ανήλικη τελούσε σε κατάσταση πλήρους μέθης, μη έχοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί ή να αντισταθεί.

 dimokratiki.gr

Παραδειγματική ποινή για τον οδηγό λεωφορείου που πέταξε έξω δύο επιβάτες επειδή δεν ήταν Έλληνες!

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, καταδικάστηκε οδηγός του ΟΑΣΘ, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι υποχρέωσε δύο Αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού, επειδή ήταν δήθεν «λαθρεπιβάτες». 
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο -όπως πρωτοδίκως- για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη δίκη μείωσε την ποινή από δέκα μήνες σε οκτώ.
Η υπόθεση ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2013, ύστερα από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά. 
Επικαλούμενοι μαρτυρία επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο οδηγός, αφού κατέβασε τους δύο Αφρικανούς από το λεωφορείο με το πρόσχημα ότι δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο, επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, κατά την ίδια μαρτυρία, απευθυνόμενους προς τους επιβάτες φέρεται να τους είπε ότι είναι «Χρυσαυγίτης», επιδεικνύοντας μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος κι ένα σχετικό τατουάζ.
Η συγκεκριμένη καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.
Καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η παραπάνω επιβάτιδα-αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός ήταν αγενής και με την συμπεριφορά του τρόμαξε τους μετανάστες. Όπως τόνισε, στο λεωφορείο (γραμμή «26») ανέβηκαν τρία άτομα, αλλά ο οδηγός ανάγκασε μόνο τους Αφρικανούς να αποβιβαστούν, ενώ τους φώναξε ότι «εδώ μέσα εγώ είμαι αφεντικό».
Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κατέβασε τους δύο μετανάστες από το αστικό λεωφορείο κι ότι ουδέποτε είπε ότι είναι Χρυσαυγίτης. Υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες ανέβηκαν με βία από την πίσω πόρτα και τους ζήτησε να ανέβουν από μπροστά, ενώ, όταν τους ρώτησε εάν έχουν εισιτήρια έλαβε αρνητική απάντηση.
 «Προαιρετικά είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε έλεγχο. Δεν τους κατέβασα και δεν έχω το δικαίωμα να τους κατεβάσω» τόνισε. Αρνήθηκε δε το καταγγελλόμενο επεισόδιο που ακολούθησε με τους επιβάτες, ενώ αναφερόμενος στο τατουάζ που φέρει είπε ότι πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Η Ζωή «ψήφισε» από το ....Twitter για το πολυνομοσχέδιο !

Τι κι αν πλέον δεν είναι στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να δηλώνει τη θέση της για τα νομοσχέδια που ψηφίζονται σε αυτή.

Μπορεί η πρώην πρόεδρος να παρακολούθησε πλέον ως θεατής την ψηφοφορία που διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Βουλή, αλλά φρόντισε να πάρει θέση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Και όπως αναμενόταν, ήταν ενάντια σε αυτό.
«Κάθε "ναι" σε Μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους και πολυνομοσχέδια είναι μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους δικαίου», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου στο λογαριασμό της στο Twitter, ενώ συμπλήρωσε με νέα ανάρτηση, γράφοντας «Και καθένας και καθεμιά που λέει "ναι" φέρει απαράγραπτη προσωπική ευθύνη για την επιτελούμενη κοινωνική καταστροφή και πολιτειακή διολίσθηση».

 

Πήγε σε μέντιουμ για τον πρώην της, αλλά… τους έπιασε μαζί ! Έγινε....

Η χαρτορίχτρα την εξαπατούσε επί μήνες

Μια σαραντάρα καλλίγραμμη ξανθιά εισέβαλε την Πέμπτη το βράδυ σε γνωστό και πολυσύχναστο μπαρ πεζοδρόμου της Πάτρας και αφού πλησίασε ένα ζευγάρι που καθόταν στο βάθος άρχισε να χτυπά με την τσάντα της τον άνδρα αλλά και τη συνοδό του!
Οι θαμώνες σάστισαν ενώ οι υπεύθυνοι του καταστήματος έσπευσαν προς βοήθεια καταφέρνοντας σχετικά γρήγορα να ακινητοποιήσουν την γυναίκα αν και η ίδια πρόλαβε να αδειάσει και ένα ποτήρι με ποτό στο κεφάλι του άνδρα.
Και εκεί που όλοι είχαν ξαφνιαστεί άρχισε να αποκαλύπτεται το μυστήριο της αφορμής για το επεισόδιο.
 Και ποιο ήταν αυτό;
 Ότι η γυναίκα – μαινόμενη ταύρος, είχε πέσει θύμα της πλεκτάνης του ζευγαριού αφού ο μεν άνδρας ήταν ο πρώην σύντροφός της και η συνοδός της ήταν… το μέντιουμ στο οποίο είχε απευθυνθεί η ίδια για να της τον φέρει πίσω!
Όπως αποκαλύφθηκε από τους έντονους διαλόγους εντός του μαγαζιού, η σαραντάρα είχε επισκεφθεί πριν από μήνες το μέντιουμ ζητώντας να μάθει για τη μοίρα της μέσα από τα χαρτιά ταρώ.
Το μέντιουμ της υποσχέθηκε πως υπήρχε μεγάλη ελπίδα να γυρίσει ο σύντροφός της αλλά η ελπίδα αυτή μεταφράστηκε σε… δεκάδες επισκέψεις στο μέντιουμ και σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Η ερωτευμένη πλήρωνε και ξαναπλήρωνε γιατί έπαιρνε διαβεβαιώσεις από την χαρτορίχτρα ότι… «λίγο ακόμα και γυρίζει» ο περιβόητος σύντροφος.
Το μέντιουμ επέμενε για την επιστροφή
Όμως αυτός παρέμενε άφαντος ενώ παράλληλα η κάθε προσπάθεια της γυναίκας να τον προσεγγίσει έπεφτε στο κενό. Ακόμα και όταν του τηλεφωνούσε, είτε δεν της απαντούσε, είτε το σήκωνε και την έβριζε ζητώντας της να μην τον ξαναενοχλήσει. Όμως η χαρτορίχτρα επέμενε πως στα χαρτιά τους… έβλεπε μαζί, και μάλιστα σύντομα…
Αλλά τον είδε αγκαλιά… με την χαρτορίχτρα!
Μόνο που η σαραντάρα ναι μεν τον είδε – τυχαία – αλλά μαζί με την χαρτορίχτρα, σε τρυφερό τετ α τετ.
Γεγονός που την έκανε να μην πιστεύει στα μάτια της και κυριολεκτικά να βγει από τα ρούχα της και να συμπεριφερθεί με την πιο άγρια αντίδραση.
Και προφανώς δεν επρόκειτο για σύμπτωση. Το μέντιουμ γνώριζε καλά περί τίνος πρόκειται αφού και το ονοματεπώνυμο του άνδρα γνώριζε αλλά και ποιος ήταν αφού είχε δει φωτογραφία του.
Εκείνο που δεν αποκαλύφθηκε ήταν πώς έγινε η επαφή μαζί του και αν η σχέση της μαζί του είχε ξεκινήσει πριν η πρώην σύντροφός του αναζητήσει την… ταρώ-βοήθεια!


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου