14.10.15

Αυτή είναι η βιταμίνη που θα σε κάνει... θηρίο στο σεξ!

Η δραστήρια σεξουαλική ζωή ωφελεί την καρδιά, τη μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα, σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.
Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να τονώσετε την ερωτική σας ζωή, αποκομίζοντας όλα τα παραπάνω οφέλη;
Ένα από τα κλειδιά είναι η βιταμίνη της σεξουαλικής επιθυμίας, για την οποία μελέτη έδειξε πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική διάθεση αντρών και γυναικών.
Είναι η βιταμίνη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει: προλαμβάνει τη ραχίτιδα και συνεργάζεται με το ασβέστιο για γερά οστά και υγιή σπονδυλική στήλη, ενώ σε έρευνες έχει βρεθεί πως προλαμβάνει και συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου.
Στην ομάδα των ανδρών που δόθηκε βιταμίνη D μετρήθηκαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και βρέθηκαν αυξημένα, αναλογικά με την ποσότητα της D στο αίμα, δηλαδή όταν μειώθηκαν τα επίπεδα της D μειώθηκε και η ορμόνη.
Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που παίζει τον πρώτο ρόλο στην ερωτική επιθυμία, οπότε όταν πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, πέφτει και λίμπιντο, όπως αναφέρει το onmed.
Η ποσότητα της βιταμίνης D στο αίμα βρίσκεται συνήθως χαμηλά κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού η σύνθεσή της στο σώμα ενισχύεται με την έκθεση στον ήλιο. Αν διαπιστώνετε πως αυτό είναι ένα γνώριμο μοτίβο και για την ερωτική σας διάθεση, η λύση θα ήταν να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης D στη διάρκεια όλου του χρόνου.
Πού θα τη βρείτε
Δεν υπάρχουν πολλές καλές διατροφικές πηγές της βιταμίνης D. Βρίσκεται κυρίως στα κόκαλα των λιπαρών ψαριών και σε ενισχυμένα τρόφιμα, όπως χυμούς, γάλα και δημητριακά.
Δεκαπέντε λεπτά έκθεσης στον ήλιο κάθε μέρα όμως, αρκούν για να συνθέσει ο οργανισμός αυτή την πολύτιμη βιταμίνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου