«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

18.10.16

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ 11.000... ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -Τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα φάρμακα που θα πωλούνται στα Super Market

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα γενικής διάθεσης φάρμακα  - ΓΕΔΙΦΑ- που θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Αμέσως μετά θα κληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, εφόσον ενδιαφέρονται, να κάνουν αίτηση κατάταξης των προϊόντων τους στα  ΓΕΔΙΦΑ.

Σε αυτή την περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να μεταβάλουν τις συσκευασίες των σχετικών σκευασμάτων ως προς την περιεκτικότητά τους αλλά και ως προς τη σήμανση, αφού όπως ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει η εξωτερική τους συσκευασία να φέρει ανεξίτηλο προτυπωμένο ευδιάκριτο πράσινο κύκλο εντός του οποίου θα αναγράφεται το αρκτικόλεξο ΓΕΔΙΦΑ με πορτοκαλί χρώμα.
Το νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο από τον περασμένο Ιούλιο, όπως έτοιμη είναι και η εισήγηση της ειδικής επιτροπής που είχε δημιουργηθεί για τη λίστα με τα σκευάσματα που μπορούν από πλευράς δημόσιας υγείας να πωλούνται και εκτός φαρμακείων. Σύμφωνα με την εισήγηση, χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν σε ένα σημαντικό βαθμό την προστασία του καταναλωτή έχουν 216 –από τα συνολικά 1.580– μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα οποία αφορούν λιγότερες από 100 δραστικές ουσίες.
Σημειώνεται ότι από 1ης Ιανουαρίου 2017 θα απελευθερωθούν οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που σημαίνει ότι ο παραγωγός θα προσδιορίζει την τιμή χωρίς την παρέμβαση της πολιτείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου