«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

18.10.16

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεκτές κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι πρσοφυγές των καναλιών κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Σε μια απόφαση - σταθμό, και αντίθετα με την πρόταση που είχε κάνει ο εισηγητής κ. Παπαγεωργίου οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες 16 δικαστές του ΣτΕ αποφάσισαν να συνεχιστεί η δίκη επί της ουσίας και μόλις 9 κατά, γεγονός που δείχνει ότι στο ανώτατο δικαστήριο υπήρχε εδώ και καιρό αυτή η μεγάλη πλειοψηφία.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από μια διάσκεψη που κράτησε πέντε ώρες αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση περί της αντισυνταγματικότητας ή όχι του νόμου. Ωστόσο, τα πάντα μπορούν να τιναχθούν στον αέρα αν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελέγχεται πειθαρχικά για υπόθεση του 2014, δεν μπορέσει να πάρει μέρος στη διαδικασία κι επειδή δεν υπάρχει αναπληρωτής (έχουν αποχωρήσει λόγω υγείας δύο δικαστές) η δίκη να αναβληθεί επ' αόριστω. Πάντως, οι δικαστές συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση, κάτι που μπορεί να διαρκέσει ώρες.
Πριν μερικές ημέρες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην συζήτηση της ουσία της υπόθεσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου