19.10.16

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεις αυτό στον ύπνο σου… Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Τα 10 όνειρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
 
Μια ερευνητική ομάδα επιστημόνων στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης ATR στο Κιότο της Ιαπωνίας ανέλυσε τομογραφίες εγκεφάλου και παράλληλα εντόπισε τις οπτικές απεικονίσεις των ονείρων.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι βλέπουμε όνειρα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και όταν είμαστε ξύπνιου.
1. Πέταγμα.
Τα όνειρα με πέταγμα συνήθως δείχνουν την επιθυμία να εκπληρωθεί μια φιλοδοξία. Τα όνειρα με πέταγμα τείνουν να μας αφήνουν μια αίσθηση αναζωογόνησης, όταν ξυπνάμε. Υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, που μας επιτρέπει να επιτύχουμε τους στόχους μας.
2. Καταρράκτες.
Τα όνειρα με νερό συνήθως συμβολίζουν μια συναισθηματική κατάσταση. Το νερό συμβολίζει τον εξαγνισμό και την καθαρότητα. Αν ονειρευτείτε καταρράκτες, είναι πολύ καλός οιωνός, καθώς αντιπροσωπεύει καινούργια ξεκινήματα.
3. Δόντια.
Τα όνειρα με δόντια είναι πολύ συχνά. Δεν συμβολίζουν όλα τα όνειρα με δόντια την γήρανση. Αν βγάζετε τα δόντια σας, σημαίνει, ότι υπάρχει κάτι στην ζωή σας που πρέπει να φύγει, ενώ αν τα δόντια σας είναι χαλασμένα, σημαίνει, ότι κρατάτε μέσα σας φόβο και άγχος. Τα όνειρα με δόντια που πέφτουν, συνήθως, προκύπτουν από καινούργιες καταστάσεις, που προκαλούν στρες: μια καινούργια θέση εργασίας, ο φόβος της απώλειας ή κρυμμένα μυστικά.
4. Θάνατος.
Τα όνειρα με θάνατο είναι πιο συνηθισμένα από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Ο θάνατος συμβολίζει το τέλος κάποιας κατάστασης. Το τέλος του Εγώ, του άγχους και του θυμού. Υπάρχει ο θάνατος μιας ιδέας ως προϋπόθεση για να γεννηθεί μια άλλη. Τα όνειρα με θάνατο, ίσως είναι μια πτυχή μεγάλων συναισθηματικών αλλαγών.
5. Εγκυμοσύνη.
Τα όνειρα με εγκυμοσύνη συμβολίζουν μια σημαντική αύξηση και ανάπτυξη. Μπορεί να είναι προσανατολισμένα στα μελλοντικά σχέδια και τις επιθυμίες.
6. Σπίτια.
Τα όνειρα με σπίτια συμβολίζουν τον εαυτό μας και τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς μας. Ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού ή τα διαφορετικά δωμάτια, η ερμηνεία μπορεί να εμβαθύνει. Τα σπίτια σχετίζονται με την ασφάλεια και την άνεση. Η σοφίτα συμβολίζει κρυφές αναμνήσεις, ενώ το υπόγειο συμβολίζει την διαίσθηση και το ασυνείδητο.
7. Χρήματα.
Τα όνειρα με χρήματα συμβολίζουν την τύχη και συνειδητοποιούμε την αξία του εαυτού μας. Το να κερδίσουμε το λαχείο συμβολίζει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, ενώ το να δανείζουμε χρήματα σχετίζεται με τον φόβο της απώλειας. Τα όνειρα με χρήματα αφορούν τον πυρήνα των συναισθημάτων μας προς την ευημερία και την αφθονία.
8. Απιστία.
Αν δείτε στα όνειρά σας, ότι απιστείτε, σημαίνει ότι οι σεξουαλικές σας επιθυμίες και παρορμήσεις καταπιέζονται ή πρέπει να εκφραστούν. Επίσης, τέτοιου είδους όνειρα σχετίζονται με φόβους εγκατάλειψης, αυτοεκτίμησης και μια υποσυνείδητη αποδοχή μιας προβληματικής σχέσης.
9. Φωτιά.
Τα όνειρα με φωτιά μπορεί να έχουν διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Όταν βλέπετε φωτιά από απόσταση, συμβολίζει την επιθυμία και την μεταμόρφωση, ενώ αν παίζετε με την φωτιά είναι προειδοποίηση για επικίνδυνες δραστηριότητες. Αν ονειρευτείτε, ότι βάζετε φωτιά, συμβολίζει καταπιεσμένο θυμό.
10. Γύμνια.
Αυτά τα όνειρα είναι πολύ συχνά και συνδέονται με τον φόβο της έκθεσης. Αν δούμε στο όνειρό μας, ότι κάποιος άλλος είναι γυμνός, αυτό συμβολίζει την “γυμνή αλήθεια” μιας κατάστασης ή είναι οιωνός για παράνομη σχέση. Επίσης, μπορεί να σημαίνει απώλεια σεβασμού. Η γύμνια σχετίζεται με την αποδοχή ελαττωμάτων και ατελειών.




diaforetiko.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου