30.10.16

Κτίρια έχουν καταρρεύσει σε πολλά σημεία - Στο έλεος του Εγκέλαδου βρίσκεται και πάλι η Ιταλία

Κτίρια έχουν καταρρεύσει σε πολλά σημεία, σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στο έλεος του Εγκέλαδου βρίσκεται και πάλι η Ιταλία.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σύμφωνα με το ιταλικό γεωδυναμικό ινστιτούτο. Το ευρωμεσογειακό γεωδυναμικό ινστιτούτο δίνει μέγεθος σεισμού 6,5 βαθμούς.

Ο σεισμός χτύπησε την κεντρική Ιταλία, στα 68 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Περούτζια με εστιακό βάθος 10 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρώμη και στη Φλωρεντία.

Νωρίτερα το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμούς και το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει σε πολλά σημεία στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Από τις πρώτες εικόνες επικρατεί κατάσταση πανικού σε όλη την περιφέρεια. Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκε στην περιοχή είναι καλές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι τη γειτονική χώρα με αλλεπάλληλες δονήσεις, με ισχυρότερη αυτή των 6,1 βαθμών, στο χωριό Βίσο, της περιφέρειας Μάρκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου