25.11.16

Πώς μπορεί ένας άνδρας να βελτιώσει το ... σπέρμα του;

Απλές κινήσεις

Άλλοτε, το φορτίο της υπογονιμότητας το σήκωνε η γυναίκα. 
Σήμερα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι για τα υπογόνιμα ζευγάρια, η «ευθύνη» βαραίνει κατά 40% μόνο τον άνδρα, 40% μόνο τη γυναίκα και σε ποσοστό περίπου 20% και τα δύο μέλη του ζεύγους, άρα η ανδρική ευθύνη φτάνει και το 60%. 
Τι μπορεί όμως να κάνει ένας άνδρας για να βελτιώσει το σπέρμα του;
* Να αποφεύγει τα ζεστά μπάνια και τα στενά εσώρουχα. Οι όρχεις σε φυσιολογικές συνθήκες κρατούν την περιοχή που παράγεται το σπέρμα σε μια θερμοκρασία λίγο πιο κάτω από αυτή που έχει το υπόλοιπο σώμα μας. Εάν λοιπόν η περιοχή αυτή αναπτύξει θερμοκρασία πάνω από το φυσιολογικό ή συμπιεστεί, τότε η αναπαραγωγή σπέρματος είναι πιθανό να μειωθεί. 
* Να σταματήσει το κάπνισμα. Οι τοξικές ουσίες που εισπνέονται με τον καπνό του τσιγάρου είναι δυνατόν να προκαλέσουν βλάβες ή και να καταστρέψουν τα σπερματοζωάρια. Επιπλέον το κάπνισμα ευθύνεται για την μείωση του επιπέδου της τεστοστερόνης στο αίμα επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη του σπέρματος. 
* Να κόψει το αλκοόλ. Το αλκοόλ επηρεάζει και αυτό την τεστοστερόνη με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής της και την μείωση της σεξουαλικής ικανότητας. 
* Να αυξήσει τη λήψη του ψευδαργύρου (Zn), σεληνίου (Se) και φυλικού οξέος στην διατροφή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου