«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

23.11.16

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Costa Navarino και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Μια σημαντική Συμφωνία Συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στην Costa Navarino και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στην Μεσσηνία από μεν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Πρύτανης Κώστας Γουλιάμος, από δε την Costa Navarino η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.
Με τη συμφωνία αυτή οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για έναν πολυδιάστατο μηχανισμό επικοινωνίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αλληλοσύνδεσης, στοχεύοντας πάντοτε τόσο στην καινοτομία όσο και στη διαρκή αναβάθμιση των πεδίων της εκπαίδευσης, της κατάρτισης αλλά και της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο.
 Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η Costa Navarino επεξεργάζονται σχέδιο για την ίδρυση Ακαδημίας Τουρισμού & Φιλοξενίας με στόχο την παροχή προγραμμάτων στρατηγικής ανάπτυξης και επιμορφωτικών σεμιναρίων ώστε να εκκολάπτονται, βελτιώνονται και εμπεδώνονται συνθήκες αριστείας και υψηλής ποιότητας σε όλα τα πεδία.
Στο μεταξύ ο «οδικός χάρτης» δράσεων του συμφώνου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση των φοιτητών του πανεπιστημίου στο παγκοσμίου αναγνώρισης μεσσηνιακό προορισμό, τη διασύνδεση της Costa Navarino με το “Κέντρο Καριέρας” του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, συνέργειες σε κοινές δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης αλλά και δυνατότητα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του “Microsoft Innovation Center”, το οποίο εδρεύει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
Δια της συμφωνίας, επιβεβαιώνεται και εντείνεται η προσήλωση των δύο οργανισμών αφενός σ’ ένα νέο παραγωγικό μοντέλο γνώσης και τεχνογνωσίας, βασισμένο στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής κοινωνίας όπως και του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης, αφετέρου στη δημιουργία συνθηκών καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Σε δηλώσεις του ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος τόνισε πως «το σύμφωνο συνεργασίας δημιουργεί προστιθέμενη αξία αμοιβαίου κοινωνικού, πολιτισμικού και οικονομικού οφέλους για τις κοινότητες της Μεσσηνίας και της Κύπρου. Ειδικότερα, η υψηλής ποιότητας λειτουργία της Costa Navarino με το να  κεφαλαιοποιεί το εμπνευσμένο όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, έχει αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα ώστε η Μεσσηνία να αποτελεί πλέον - σύμφωνα μάλιστα και με έγκριτα διεθνή μέσα ενημέρωσης - τον καλύτερο παραθαλάσσιο προορισμό στην Ευρώπη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου