23.1.17

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !!! Στο Μέγαρο: 300 χορωδοί ερμηνεύουν Μίκη

   
   Μια ιστορική
 παράσταση – αφιέρωμα
 στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη
 θα παρουσιαστεί
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. 

Είναι η πρώτη φορά που 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα θα σχηματίσουν μία τεράστια χορωδία η οποία θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.
             Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
       Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.
      Το πρόγραμμα της συναυλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.
        Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα “γιγάντιο” τραγούδι με μυριάδες φωνές.
       Τα κείμενα θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου.
      Εκτός από τους σολίστ και τη Συμφωνική Μαντολινάτα που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της παράστασης οι 300 περίπου χορωδοί που θα συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό πολιτιστικό γεγονός προέρχονται από τις  χορωδίες:
Χορωδία San Giacomo Δήμου Κέρκυρας (Διευθυντής Antoniy Ivanov)
Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Διευθυντής Δημήτριος Καρβούνης)
Χορωδία Δήμου Αργοστολίου ΚΕΔΗΚΕ  (Διευθυντής  Άγγελος Μουρελάτος)
Χορωδία Οpus Femina Δήμου Κορινθίων (Διευθυντήντρια Φάλεια Παπαγιαννοπούλου)
Χορωδία Ορφέας Τρίπολης (Διευθυντήτρια Χριστίνα Αθανασοπούλου)
Χορωδία Χίου (Διευθυντήτρια Ελευθερία Λυκοπάντη)
Χορωδία Πολ. ΣυλλόγουΑμύνταςΦλώρινας (Διευθυντήτρια  Ξένια Τσαβκοπούλου)
Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής (Διευθυντής Χρήστος Κουτσονίκας)
Χορωδία Νέων Δήμου Κηφισιάς (Διευθυντής Θανάσης Αρβανίτης)
 Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών  (Διευθυντής Παναγής Μπαρμπάτης)
   Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου