24.1.17

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΡΕΜΜΑ !!!

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 

ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ;

 Εμφανίζονται δασικά  ακόμη και κτήματα με κατοικίες !!!

 Οργανωμένο σχέδιο ξεκληρίσματος   των αγροτών  της Μεσσηνίας  αποτελεί η  ανάρτηση των δασικών χαρτών και το παράβολο  (ΧΑΡΑΤΣΙ ) που καλούνται να πληρώσουν για τις ενστάσεις, αφού εμφανίζονται τα αγροτεμάχιά τους δασικά και θα πρέπει να προβούν σε ενστάσεις πληρώνοντας βέβαια το σχετικό παράβολο.
Αγρότες  θα βρεθούν χωρίς γη να καλλιεργήσουν γιατί τα 2/3 της  Μεσσηνίας φαίνονται αναδασωτέα,  ενώ παράλληλα  απειλούνται οι επιδοτήσεις που δικαιούνται απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το Ελαιοκομικό Μητρώο, διαθέτει και  πρόσφατες φωτογραφίες του κράτους (και όχι των Αγγλων του 1945).
Μέσω αυτών, λοιπόν, αναγνωρίζονται τα ελαιοπερίβολα (που δεν αναγνωρίζουν οι δασικοί χάρτες!) και έτσι καταβάλλονται οι επιδοτήσεις.
Τώρα συμβαίνει το εξής τραγελαφικό:
το μεν Ελαιοκομικό να αναγνωρίζει εκτάσεις ως ελαιοπερίβολα και να τις επιδοτεί, ενώ οι Δασικοί Χάρτες τις χαρακτηρίζουν «δάσος»!!!
Οι Δασικές Υπηρεσίες ξεκίνησαν την «εργολαβία» των χαρτών έχοντας ως αφετηρία μια σαθρή και επιστημονικά μη απολύτως έγκυρη βάση δεδομένων: τις αεροφωτογραφίες των Αγγλων του 1945.
Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι καλλιεργούσαν κατά την διάρκεια της Κατοχής και λίγο μετά με τα εμφύλια πάθη σε έξαρση;
Επίσης, χρησιμοποιούν τις αεροφωτογραφίες του 1960, όταν ολόκληρη η χώρα μετανάστευε και οι αγρότες εγκατέλειπαν την ύπαιθρο αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής στο εξωτερικό, στην Αττική και τις πρωτεύουσες των νομών.
Εκτός κι αν θέλουν να συγκεντρώσει το κράτος μεγάλο μέρος γης υπό μορφήν «δασικών εκτάσεων», για να το παρουσιάζουν στους δανειστές προς εκποίηση.
Ή σκέπτονται μόνιμη εγκατάσταση νεοφερμένων προσφύγων - μεταναστών  που θα χρειαστούν εκτάσεις...

Η υποβολή των αντιρρήσεων  για τους δασικούς χάρτες έχει διάρκεια 60 ημερών και καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαρτίου 2017, ενώ η υποβολή των αντιρρήσεων θα είναι μόνο ηλεκτρονική, όπως είναι και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ.
Το ύψος των ειδικών τελών αντιρρήσεων, υπολογίζεται ανάλογα με το εμβαδόν της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και ξεκινά από 45 ευρώ για εμβαδόν έως 1.000 τ.μ. και φθάνει τα 3.600 ευρώ για έκταση μεγαλύτερη των 300.000 τ.μ. και φέρνει εν μέσω κρίσης  μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.
των δασικών χαρτών που «εξαφανίζουν» (σχεδόν) ολόκληρους οικισμούς, σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις σχεδόν σε  ολο τον νομό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου