«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

25.1.17

Γιορτάζουν οι γαλοπούλες;

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα γιορτάσει  την δεύτερη επέτειό της στην εξουσία. 

Αλλά έτσι που τα έφερε η άτιμη η χρονική συγκυρία, αν οργανώσει εορτασμούς, με απολογισμούς έργου και όλα τα συναφή που συνηθίζονται, θα πέσει πολύ γέλιο...

Προσέξτε λοιπόν πως μας βρίσκει η συμπλήρωση δύο χρόνων, από τότε που η “πρώτη φορά Αριστερά” ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.
“Δεν ήρθε η κυβέρνηση της Αριστεράς για να πάρει μέτρα” έλεγε πριν από δύο χρόνια ο πρωθυπουργός, συνιστώντας μας μάλιστα, “να ξεχάσουμε την Τρόικα, γιατί δεν υπάρχει πια Τρόικα”.
Μέσα σε δύο χρόνια, η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε τόσα μέτρα, όσα δεν πήραν όλες μαζί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η τρόικα όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά ζητά να μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 3.500 ευρώ!
Προσέξτε:
Πριν από δύο χρόνια, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία δεν δεχόταν να μειώσει το αφορολόγητο όριο από τα 9.200 ευρώ, στα 9.000 ευρώ. Και υποσχόταν άμεση αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο όριο έχει σήμερα υποχωρήσει στα 8.700 ευρώ και ούτε οι υπουργοί πια δεν πιστεύουν οτι θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, ανασκευάζοντας τις δηλώσεις που τους ξεφεύγουν...

Πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση εκτός από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των μνημονίων, εξήγγειλε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό από τους πλούσιους και εθελοντικό από τους φτωχούς.

Δύο χρόνια μετά έχει θεσπίσει το ακριβώς αντίθετο. Υποχρεωτικό δανεισμό από τους φτωχούς, εθελοντικό από τους πλούσιους και κανένα δανεισμό από τους φοροφυγάδες που εξακολουθούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Πάνε και οι λίστες Λαγκάρντ, πάνε και τα σαφάρι που οργάνωνε ο Βαρουφάκης, πάει μαζί τους και ο ΦΠΑ στα νησιά που η κυβέρνηση δεσμευόταν οτι θα τον μειώσει και τελικά τον αύξησε!

Πάνε και οι συντάξεις, πάνε και τα μεροκάματα που η κυβέρνηση υποσχόταν οτι θα αυξήσει και τελικώς τα έφτασε στα 300 ευρώ...

“Δεν θα δεχθούμε πια εντολές μέσω mail ” έλεγε η κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια.

Αυτό τουλάχιστον το τήρησε. Ο υπουργός Οικονομικών δεν στέλνει πια mail στη Τρόικα, επειδή φοβάται μη διαρρεύσουν πρόωρα, τα νέα μέτρα που έχει δεχθεί. Τις εντολές πια τις παίρνει αυτοπροσώπως...

Γι αυτό υποστηρίζω οτι η δεύτερη επέτειος της Αριστεράς (ποιας αριστεράς δηλαδή...) στην εξουσία, δεν προσφέρεται για εορτασμούς.

Είναι σαν να γιορτάζουν οι γαλοπούλες τα Χριστούγεννα και τα αρνιά το Πάσχα...

 
 Bασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου