6.1.17

Χάος από τις χιονοθύελλες σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Χιονοθύελλες που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία παρέλυσαν σήμερα την κυκλοφορία και προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν την εταιρεία παραγωγής ατομικής ενέργειας Nuclearelectrica στη γειτονική Ρουμανία να κλείσει τον αντιδραστήρα Νο 1.

Οι χιονοθύελλες προκάλεσαν μπλακάουτ σε περισσότερες από 770 πόλεις της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ έκλεισαν και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Τρακίγια στα νοτιοανατολικά, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος A-2 που συνδέει την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, με το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, την Κωνστάντζα.
Η κρατική εταιρεία Nuclearelectrica ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός του εθνικού δικτύου ενέργειας τον αντιδραστήρα της Νο 1 των 706 μεγαβάτ, που βρίσκεται στον Δούναβη. Οι δύο αντιδραστήρες της εταιρείας προμηθεύουν με περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτροδότησής της την Ρουμανία.
Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας έκλεισε για τουλάχιστον οκτώ ώρες το αεροδρόμιο της Βάρνας στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε δεκάδες πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στην κεντρική Ρουμανία και στους μείον 20 στη Βουλγαρία. Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς το ύψος του χιονιού σε τμήματα και των δύο χωρών έχει φθάσει τα 60 εκατοστά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου