7.1.17

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ - Πολικό κρύο και αύριο - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία


Πολικό κρύο και αύριο - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αιγαίο. Την ίδια ώρα, τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά και κυρίως, στα βόρεια.
Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.
Για αύριο, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας - πλην των βορειοδυτικών - με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.
Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, πλησίον ή και κάτω των μηδέν βαθμών Kελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου