25.1.17

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Κα Λυμπεροπούλου μήπως ζείτε σε …άλλη χώρα !!! «Όσοι δεν δικαιωθούν από τις ενστάσεις θα …αγοράσουν τις περιουσίες τους »

ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ..."ΣΚΑΣΟΥΝ " ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΝΤΑΒΑΤΖΗ " ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟ ....ΔΑΣΟΣ !!!
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - «Πολλές από τις ενστάσεις-που θα εξεταστούν από ανεξάρτητη αρχή- θα δικαιωθούν και σε αντιθετη περίπτωση ο κάθε εναγόμενος μπορεί να αγοράσει την έκταση που διεκδικεί πληρώνοντας το 1/3 της αντικειμενικής της αξίας.»

Νέα θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει  η επίσημη θέση που έλαβε η σύμβουλος των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η οποία μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας,   διευκρίνισε πως ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως δασικής, συνταγματικά προβλέπεται να γίνει με τη χρήση των πιο πρόσφατων αεροφωτογραφιών του ’45 και του ’60 και πως οι δασικοί χάρτες αποτυπώνουν τη φυτοκάλυψη κάθε περιοχής και όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς.
 Υπογράμμισε πως δασικοί χάρτες, όπως δασολόγιο και κτηματολόγιο, έπρεπε να είχαν καταρτιστεί εδώ και 50 χρόνια και πως τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι καταλυτικά και για το περιβάλλον και για τους πολίτες και για τις περιοχές που αφορούν και για τη χώρα μας.
Για το περιβάλλον, γιατί θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση.
 Για τους πολίτες, γιατί διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία. Από μια κατάσταση άναρχη προσδιορίζεται με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι. Δε θα χρειάζονται πλέον πράξεις χαρακτηρισμού για να γνωρίζει κάποιος τι είναι η έκταση στην οποία θέλει να δομήσει, να επενδύσει, να κατέχει απλά. «Τέρμα οι ασάφειες, οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία, η συναλλαγή», τόνισε η κ.Λυμπεροπούλου.

Αναφορικά με το απαράδεκτα υψηλό ειδικό τέλος που φτάνει ως τις 3600 ευρώ και απαιτείται να καταβάλει ο πολίτης προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις, σημείωσε πως η μείωση του ποσού που αναλογεί ανα στρεμματική έκταση, εξετάζεται αυτή τη στιγμή από το υπουργείο.

Επεσήμανε μάλιστα πως θεωρεί πως πολλές από τις ενστάσεις-που θα εξεταστούν από ανεξάρτητη αρχή- θα δικαιωθούν και σε αντιθετη περίπτωση ο κάθε εναγόμενος μπορεί να αγοράσει την έκταση που διεκδικεί πληρώνοντας το 1/3 της αντικειμενικής της αξίας.



πηγή ΕΡΑ καλαμάτας 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου