10.2.17

500 ΚΙΛΑ - Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο μεταφέρεται με ειδική πτήση στην Ινδία για να χειρουργηθεί


Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο μεταφέρεται με ειδική πτήση στην Ινδία για να χειρουργηθεί

Μια Αιγύπτια, που πιστεύεται ότι είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, αναμένεται να μεταφερθεί αύριο αεροπορικώς στην Ινδία προκειμένου να υποβληθεί σε μια κρίσιμης σημασίας χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος.

Η Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ Άτι, 36 ετών, υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 500 κιλά και σύμφωνα με την οικογένειά της πάσχει από ελεφαντίαση. Η ασθένεια αυτή οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων και άλλων οργάνων του σώματος.
Όταν η ιστορία της έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, ένας Ινδός γιατρός συγκινήθηκε και το φθινόπωρο προσφέρθηκε να την χειρουργήσει δωρεάν. Η ασθενής αναμένεται να φτάσε στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου με ένα ειδικά διαμορφωμένο Airbus, ανέφερε ο γιατρός Μουφάζαλ Λακνταουάλα.
"Για να την προετοιμάσουμε για την πτήση, μια ομάδα γιατρών βρίσκεται στην Αίγυπτο εδώ και δέκα ημέρες ώστε να ελέγξει τις συνθήκες του ταξιδιού", πρόσθεσε.
Η 36χρονη γυναίκα χρειάζεται κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια, καθώς λόγω της κατάστασής της παρουσιάζει πολλές επιπλοκές. Ήταν αδύνατον όμως να ταξιδέψει στην Ινδία επειδή οι αεροπορικές εταιρείες, λόγω του βεβαρυμένου ιστορικού της, αρνούνταν να την μεταφέρουν.
"Είναι μια ασθενής υψηλού κινδύνου που αδυνατεί να κινηθεί ή να βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια", εξήγησε ο χειρουργός.
Αν το βάρος της επιβεβαιωθεί, τότε η Έμαν θα είναι η πιο βαριά εν ζωή γυναίκα στον κόσμο. Το ρεκόρ σήμερα ανήκει στην Αμερικανίδα Πολίν Πότερ που το 2011 ζύγιζε 291 κιλά.
Στην Ινδία αυξάνονται ραγδαία οι χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό την απώλεια βάρους καθώς η παχυσαρκία καθίσταται ολοένα και σοβαρότερο πρόβλημα, ιδίως στις αστικές ζώνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου