11.2.17

«ΜΑΧΗ» ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: 50 μέτωπα φωτιάς


Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: 50 μέτωπα φωτιάς

Μάχη σε περίπου 50 διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, την ώρα που στις ανατολικές ακτές της χώρας επικρατεί σαρωτικό κύμα καύσωνα. Οι αρχές ετοιμάζονται για «ενδεχομένως καταστροφικές» συνθήκες μέσα στο σαββατοκύριακο.
Οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, σημειώνοντας ρεκόρ της πιο θερμής ημέρας στην πολιτεία. Υπάρχει απαγόρευση για άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, ενώ ακυρώθηκαν και σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Χιλιάδες γέμισαν τις παραλίες του Σίδνεϊ αναζητώντας λίγη δροσιά.
Η θερμότητα από την έρημο της Αυστραλίας, αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τις θερμοκρασίες στη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ και την Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας. Η θερμοκρασία έφτασε τους 47 βαθμούς σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Επικράτειας της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας την Παρασκευή, ασκώντας πιέσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης και αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν την παροχή σε κάποιες περιοχές.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Διαχειριστής της Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας, διαβεβαίωσε ότι έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο του μπλακάουτ, καθώς το κράτος μείωσε την κατανάλωση. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε ότι «με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται για το σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι δεν μπορούν να επαναπαυθούν σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας».
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου