6.2.17

ΠΟΛΕΜΟΣ !!! Κόντρα Ν.Δ. με την ΕΡΤ - Απάντηση της ΕΡΤ στη Ν.Δ.- Ανακοίνωση και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ - Η Ν.Δ απαντά στη διοίκηση της ΕΡΤ

Άγρια πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΕΡΤ με τη ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Απάντηση, με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, καλεσμένο στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης “Πρωινή Ζώνη”, έβγαλε η ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι:

«Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

 Ο κ. Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Στις διευκρινήσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από τον κ. Λαζαρίδη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε:

 «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ», προσθέτοντας επίσης ότι «η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
mignatiou.com


 Απάντηση της ΕΡΤ στη Ν.Δ

Με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, επισημαίνονται τα κάτωθι:

"Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ.

"Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία".

Ανακοίνωση και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, καταλήγει ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με αφορμή την πολιτική κόντρα που ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες. Αναφέρουν

"Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ανακοίνωσή μας τονίζουμε ότι η ΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δυστυχώς όμως, από τα κόμματα εξουσίας -κυρίως- εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο.

"Δεν είναι επίσης πρώτη φορά που θα πούμε ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν  δημοσιογράφοι οι οποίοι, αν αφεθούν απερίσπαστοι, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με επάρκεια. Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι το δημοσιογραφικό έργο πρέπει να παράγεται μόνο από “δικούς της” δημοσιογράφους, χωρίς “εξωτερικές συνεργασίες”, πολύ περισσότερο, μάλιστα, αυτή την περίοδο διόγκωσης της ανεργίας στο χώρο.

"Αρκεί, όμως, αυτές να πληρούν τρία κριτήρια:

    Να συνδυάζονται με την πλήρη και αξιοκρατική αξιοποίηση του δημοσιογραφικού δυναμικού της ΕΡΤ.
    Να γίνονται στη βάση κριτηρίων επαγγελματικής επάρκειας και μόνο.
    Να μην εντάσσονται σε στρατηγικές περαιτέρω περιτύλιξης της ΕΡΤ με τον “ομφάλιο λώρο” με την κυβερνητική εξουσία.

"Δυστυχώς αρκετές από τις τελευταίες επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ δεν πληρούν κανένα απ’ αυτά τα τρία κριτήρια, δίνοντας άλλοθι στους νοσταλγούς του λουκέτου.

"Ως εκ τούτου καλούμε:

– την διοίκηση να αλλάξει στάση όσον αφορά στις “εξωτερικές συνεργασίες” και, επιπλέον, να αξιοποιήσει το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού της ΕΡΤ, με γνώμονα πάντα την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της.

– την ΕΣΗΕΑ να μην παρακολουθεί αμέτοχη και να διεκδικήσει την  ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

– τους συναδέλφους μας να επιμένουν στην τήρηση των όρων δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη δουλειά μας.

– το πολιτικό σύστημα να αφήσει ήσυχη την ΕΡΤ.

"Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΡΤ είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι ούτε κομματικό ούτε περιθωριακό μέσο.

"ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ μας επιτέλους να κάνουμε τη δουλειά μας!"

Oι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
 

Η Ν.Δ απαντά στη διοίκηση της ΕΡΤ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της Ε.Ρ.Τ. των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή.

"Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της

"Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της Ε.Ρ.Τ. "Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που – ενώ η Ε.Ρ.Τ. διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους – επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

"Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου