9.2.17

Μοντέλα καταγγέλλουν πως τα αναγκάζουν να χάσουν βάρος

Η βιομηχανία της μόδας «στέλνει» πολλά νεαρά κορίτσια στην ανορεξία



Δεκάδες μοντέλα υπέγραψαν επιστολή, όπου καταγγέλλονται οι ασφυκτικές πιέσεις που τους ασκεί η βιομηχανία της μόδας για να χάσουν βάρος, παρά τα προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να προκύψουν από την υπερβολική απώλεια κιλών.
Σε μια επιστολή που εστάλη λίγες ημέρες προτού ανέβει η αυλαία της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, την οποία υπογράφουν περίπου 70 μοντέλα, η Model Alliance, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των μοντέλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, καταγγέλλει «το σοβαρό πρόβλημα» που προκύπτει από τις «ανθυγιεινές πρακτικές ελέγχου του βάρους».
Στην επιστολή καλείται ο τομέας να «δεσμευτεί σοβαρά στο να προάγει την υγεία και την διαφορετικότητα» κατά τις επιδείξεις μόδας κι υπόσχεται να «αναγνωρίσει τους υπεύθυνους της βιομηχανίας που ανταποκρίνονται στην πρόκληση».
Η οργάνωση επικαλείται μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Runway Research, που καταδεικνύει ότι 81% των μοντέλων που ερωτήθηκαν θεωρήθηκαν «λιποβαρή».
Επιπλέον, από το 62% των ερωτηθεισών ζητήθηκε από το πρακτορείο τους να χάσουν βάρος. Περίπου το 71% δήλωσε ότι βρισκόταν σε δίαιτα, ενώ άνω του 50% παραδέχτηκε ότι παρέλειψε γεύματα ή έμεινε νηστικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου