11.2.17

Κόψε το τσιγάρο για καλύτερη στύση

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έκοψαν πλήρως το κάπνισμα είχαν μεγαλύτερης διάρκειας, πιο “ισχυρή” στύση

Ξεχάστε το Viagra. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι για πιο δυνατή και πιο εύκολη στύση οι άνδρες θα πρέπει απλά να κόψουν το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology International.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έκοψαν πλήρως το κάπνισμα είχαν μεγαλύτερης διάρκειας, πιο “ισχυρή” στύση και έφτασαν στη μέγιστη διέγερση πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι οι άνδρες που ήταν καπνιστές.
Στην έρευνα μελέτη συμμετείχαν 65 σεξουαλικά ενεργοί άνδρες καπνιστές που ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα και ήταν πρόθυμοι να έχουν στύση σε εργαστηριακές συνθήκες, προκειμένου να μπορεί να μετρηθεί από τους επιστήμονες.
Οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης από το τσιγάρο διάρκειας οκτώ εβδομάδων, το οποίο περιελάμβανε την εφαρμογή επιθεμάτων νικοτίνης (και όχι άλλα φάρμακα) και την παροχή συμβουλών. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, πέρασαν τρεις φορές από το εργαστήριο για να μετρηθεί η στύση τους: πριν από την ημερομηνία διακοπής του καπνίσματος, στα μισά του του προγράμματος και έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Για να μετρήσουν την στύση των ανδρών, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή που ονομάζεται πληθυσμογράφος πέους (penile plethysmograph), που μετρά τις αλλαγές στην περιφέρεια και την σκληρότητα.
Από το 20% των συμμετεχόντων που στην αρχή της έρευνας είχε δηλώσει ότι είχε στυτική δυσλειτουργία, το 75% εκείνων που έκοψες το κάπνισμα δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα στο τέλος του προγράμματος. Αντίστοιχα, το 61% των ίδιων συμμετεχόντων που όμως τελικά δεν έκοψε το κάπνισμα, δήλωσε ότι τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας παρέμειναν και μετά το τέλος της έρευνας.
Η παρούσα μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει το κάπνισμα με τη σεξουαλική υγεία. Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει τη σωστή ροή του αίματος, η οποία μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία.


time.com | iatropedia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου