6.2.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΟΥΣΚΟ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΚΑΛΗ εβδομάδα με καλή δύναμη σε μια Ελλάδα προεκλογική, μνημονιακή, με τις αλήθειες να λέγονται πλέον στα καφενεία και όχι στα σαλόνια! 
Να χαμογελάτε όσο μπορείτε, το χαμόγελο χαρίζει υγεία, ευτυχία για να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες όπως λέμε χρόνια τώρα. Το Σύνδρομο Τράμπ-α θα απασχολήσει όχι μόνο τα Ευρωπαικά αλλά κυρίως και ελληνικά δεδομένα, την ώρα που εδώ ξεσηκώνονται αγρότες, Δήμοι και φορείς για τους δασικούς χάρτες...
@ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν! Αυτό μας αναφέρουν αναγνώστες στο άκουσμα της είδησης ότι αυξάνεται το μηναίο όριο ανάληψης μετρητών. Οι πολίτες προβληματισμένοι μας λένε ότι δεν...θέλουν άλλους σωτήρες πλέον. Από την μια πλευρά ο Γιωργάκης εμφανίζει ως Σωτήρα την Φώφη, από την άλλη ο δικός μας συμπατριώτης κ. Σαμαράς ότι η μόνη λύση είναι οι κάλπες και μόνος Σωτήρας ο...Κυριάκος. Το ίδιο θα αναδείξει στα Φιλιατρά την Παρασκευή. Μόνο που το θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους αργεί να συμβεί τελικά στην πολιτική...
@ΠΟΛΙΤΙΚΟ κουτσομπολιό δεν θα κάνουμε. Αλλά θα πούμε έτσι για το γαμώτο, σχετικά με την κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Που έχει μείνει τουλάχιστον στο 1981. Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας, καθώς στην νότια πλευρά της παραμένει ανεξίτηλο το σήμα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες αλλά και ένα ακόμα σημείο. Από την εποχή με τους γουρνοπούλες και τα γλέντια στα μαγαζιά του Δρούλια και του Βλάχου. Μην νομίζετε ότι το ξεχάσαμε καλέ....Πράσινα άλογα και διορισμοί από το παράθυρο...ωραίες εποχές...
@ΓΑΛΑΖΙΑ πίτα θα κοπεί πάντως την ημέρα του πολιούχου των Φιλιατρών, στο ξενοδοχείο Κανελλάκης από την οργάνωση Ν.Δ. της Τριφυλίας, με την παρουσία πολιτικών προσώπων προφανώς για να μην τους αναγκάσουν να έρχονται στην Τριφυλία δύο φορές. Αν όμως έρθουν εκλογές τότε σίγουρα θα μας θυμηθούν εκ νέου....γιατί ψήφοι είναι αυτοί, δεν είναι παίξε γέλασε...Κι ας μην τους είδαμε πολύ..
@ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Φεβρουάριος και Άγιος σύμφωνα με το τραγούδι. Οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο στη Μεσσήνη, αλλά προετοιμάζονται σε όλο το Νομό. Στη Τριφυλία πάντως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων κάτι που όμως δεν αποκλείεται. Οι αγρότες τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι θα δώσουν απάντηση μάλλον στην εορτή του πολιούχου των Φιλιατρών που θα έρθουν πολιτικά πρόσωπα. Προβλέπουμε τρακτέρ στην είσοδο της πόλης...
@ΛΑΔΙΕΣ αλλοδαπών, καθώς η Ομάδα πρόληψης καταστολής εγκλήματος συνέλαβε σε περιοχή της Κυπαρισσίας, δύο Ρουμάνους κι ένα Μολδαβό που διαμένουν στους Γαργαλιάνους, καθώς είχαν αφαιρέσει ελαιόλαδο σε δύο οχήματα από μεγάλο ελαιοτριβείο σε γνωστή μονάδα που βρίσκεται στο Ρωμανού Πυλίας. Τελικά δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ότι θα καταναλώσουν τόσες ποσότητες, αφού δεν είπαν φάε λάδι...κι έλα βράδυ!
@Ο Σύνδεσμος των απανταχού Σιδηροκαστριτών  Τριφυλίας έκοψε στις 29-1-2017 για 65η χρονιά την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Αθήνα μαζί με τους συμπατριώτες μας από τον Σύλλογο Πτέρης (Σκλαβέικα). Η επιτυχία της εκδήλωσης  ξεπέρασε τις  προσδοκίες μας και η αγάπη του κόσμου μάς συγκίνησε. Από τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην επιστημονική κοινότητα ο Κλινικός Βιολόγος Γεώργιος Λυμπερόπουλος και η Σεισμολόγος Φωτεινή Λιακοπούλου-Morris. Από τον Σύλλογο Πτέρης  για τη μακροχρόνια προσφορά του στον Σύλλογο, τους συμπατριώτες και το χωριό του, ο Ηλίας Ηλιόπουλος. Και οι δύο σύλλογοι τίμησαν επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο και τα Σκλαβέικα.  Την πίτα  ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρός με καταγωγή από την Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι), προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Αιμιλιανού- Λόφου Σκουζέ.
@Το οικόπεδό της στα Φιλιατρά προσπαθεί να πουλήσει η Κωνσταντίνα, στην δημοφιλή σειρά «ΜΠΡΟΥΣΚΟ» που προβάλλεται από τον Ant1 για 4η χρονιά με τον 4ο κύκλο. Το «Μπρούσκο» αυτή τη στιγμή προβάλλεται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική κατακτώντας διεθνή δημοσιότητα και αναγνώριση. Η Ουκρανία, η Εσθονία, η Σλοβενία​​, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αργεντινή, η Κολομβία, το Περού, η Ουρουγουάη, το Μεξικό, η Βενεζουέλα, ο  Παναμάς και η Χιλή είναι μερικές μόνο από τις χώρες που προβάλλουν την αγαπημένη σειρά...
@ΑΓΡΟΤΙΚΑ τώρα καθώς σταδιακά άρχισαν οι φυτεύσεις πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στη παραλιακή ζώνη της Τριφυλίας, καθώς σύμμαχος των αγροτών ήταν οι καλές καιρικές συνθήκες ενώ η κορύφωση της καλλιεργητικής φροντίδας αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
@ΚΑΛΗ εβδομάδα με καλή υπομονή. Τα πρώτα 100 χρόνια λένε ότι είναι δύσκολα! Μετά ποιος μας πιάνει με τα μνημόνια ως το 2060...Τελικά σε αυτή την χώρα θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης όπως είχε προβλέψει ο Καζαντζίδης στο τραγούδι του με τίτλο Στην Ελλάς του 2000...

                                      
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Τα νέα δεδομένα που αποτυπώνονται στην παραγωγή και αφορούν τους εχθρούς της ελιάς, και έγιναν ευδιάκριτα με τον
πλέον οδυνηρό τρόπο σε μια χρονιά όπως η φετινή με πολλές απώλειες, παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε ημερίδα που έγινε στο Βορέειο κέντρο στα Φιλιατρά. Το ερευνητικό και επιστημονικό αποτύπωμα πρόκειται να προσφέρει τις λύσεις για τα όσα πρέπει να γίνουν από την πλευρά των αγροτών για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, όπως αυτή με την… επέλαση του γλοιοσπορίου. Παρουσία επιστημόνων η καταπολέμηση των ασθενειών της ελιάς τέθηκε επί τάπητος, παρουσία εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου ενώ δεν παρέστη δυστυχώς κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Τριφυλίας...
ΤΟ ΓΛΟΙΟΣΠΟΡΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΑΚΟ...
Χαιρετισμό εκτός από τον Διευθυντή αγροτικής οικονομίας έκανε ο κ. Βασίλης Αθανασόπουλος πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών εξηγώντας ότι ήταν ανάγκη να υλοποιηθούν ημερίδες για ενημέρωση του αγροτικού κόσμου ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που η περιοχή διαθέτει κορυφαίους επιστήμονες που ασχολούνται με την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών στην ελαιοκαλλιέργεια.

Ο πρώτος εισηγητής κ. Τζάμος Ελευθέριος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις με βάση τα νέα ερευνητικά και επιστημονικά δεδομένα, καθώς η ασθένεια αντιμετωπίζεται εύκολα κυρίως τον Νοέμβριο, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί μόνιμη λύση.
Πρόσθεσε μετά τον δάκο το γλοιοσπόριο είναι ο νέος εχθρός της ελιάς που χρήζει προσοχής καθώς οι μελέτες στη Τριφυλία 2 ετών απέδειξαν ότι χρειάζεται διερεύνηση. 
Υπενθύμισε ότι τώρα απαιτούνται νέες παρεμβάσεις με βάση όλα τα νέα ερευνητικά δεδομένα, σχεδιάζοντας εξ αρχής την πλήρη καταπολέμηση.
ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ο πρόεδρος Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, κ. Τσιτσιγιάννης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε για την ανάγκη πειραμάτων ώστε να ερευνηθούν πλήρως οι μυκητολογικές ασθένειες που απασχολούν την περιοχή, με βάση όλα τα νέα δεδομένα. Απαντώντας σε ερώτηση αν η ελιά αποτελεί το μέλλον, απάντησε ότι οι νέοι αγρότες μπορούν να επενδύσουν στο μοναδικό προιόν με αξία την τεχνογνωσία αλλά κυρίως την επιστημονική γνώση που έρχεται καθημερινά. 
 και ο κ. Παρασκευόπουλος Αντώνιος γεωπόνος ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ανέλυσαν τα νέα δεδομένα και παρουσίασαν τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Τέλος απαραίτητη κρίθηκε η αναγκαιότητα για μελέτες και σωστό σχεδιασμό,στο άμεσο μέλλον. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                     
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ 1-0 ΜΕ ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΣΟΥΠΟΥΛΙ
ΠΛΟΥΙΣΟ ποδόσφαιρο που επισφραγίστηκε μια μια νίκη επέστρεψε η Κυπαρισσία κερδίζοντας βαθμούς και εντυπώσεις καθώς μτο 1-0 την Αβία την ανεβάζει πλέον στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με κύριο στόχο των Κυπαρίσσιων είναι να μείνει στην πρώτη 5άδα των κορυφαίων ομάδων. Πάντως σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους, η Αβία αγωνίστηκε με καλές στιγμές προς το τέλος χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. .
Σε ότι αφορά τις φάσεις του αγώνα στο 30′ ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε άμεσα επιθετικό φάουλ σε μαρκάρισμα κοντά στον Τσιμόπουλο ωστόσο όμως δεν ολοκληρώθηκε καθώς ζήτησε να συνεχίσει η φάση. Στο 50′ ο Σουπούλι με πλάσε μέσα από την μικρή περιοχή ξεπέρασε έυστοχα τον Κουτίβα δημιουργώντας το 1-0, το οποίο ήταν το μοναδικό τέρμα του αγώνα αλλά με τεχνική που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα.
Στο 87′ σημειώθηκε ευκαιρία για την Αβία να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Πολυμενέα βρήκε στο δοκάρι του Λαμπρόπουλου.
Στο 90′ η Κυπαρισσία έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαννόπουλου καθώς διαμαρτυρήθηκε για φάση κοντά στην μιρκή περιοχή. Μάλιστα ο Γεωργαντάς χτύπησε στο κεφάλι με αντίπαλο, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έκανε ράμματα και πήρε εξιτήριο.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τουρλομούσης, με βοηθούς τους Μανιατέα και Καυκά.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μπακόπουλος, Μιτρόφ, Ντιόπ, Σουπούλι (70′ Θεοχαρόπουλος), Ζαφείρης (73′ Μανδραπήλιας), Τσιμόπουλος, Ανδρεόπουλος, Κωνσταντόπουλος.
ΑΒΙΑ: Κουτίβας, Βαβαρούτσος, Γκλίκα (46′ Λυκουρέζος), Τζανετέας, Αποστολίδης, Αλντέσκου, Γεωργαντάς (25′ λ.τρ. Γιαννέας), Μανιατέας, Γεωργίκος, Κορμπής (72′ Μητσέας), Πολυμενέας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου