29.3.17

Σοκ στη Γλυφάδα: 16χρονη μαθήτρια κρεμάστηκε στη ντουλάπα του σπιτιού της

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη με μαντήλι από το πόμολο της ντουλάπας

Τραγωδία σημειώθηκε στη Γλυφάδα, καθώς ένα κορίτσι 16 ετών, βρέθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας κρεμασμένο στο δωμάτιο του. Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη με μαντήλι από το πόμολο της ντουλάπας.
Τους γονείς της μαθήτριας ειδοποίησε η καθηγήτρια που της έκανε ιδιαίτερο μάθημα, όταν χτύπησε το κουδούνι και η πόρτα δεν άνοιξε ποτέ.
Η Αστυνομία ερευνά κατά πόσο πρόκειται για αυτοκτονία ή, η μαθήτρια έπεσε θύμα διαδικτυακού παιχνιδιού «choking game» που έχει γίνει τελευταία μόδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί μέχρι να ζαλιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν τον προσωπικό της υπολογιστή προκειμένου να διαπιστωθεί αν το τραγικό συμβάν είναι απόρροια αυτής της διαδικτυακής «τρέλας» ή αν πρόκειται για αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο διαδίκτυο.
Οικείοι της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό vimaonline.gr που μεταδίδει ειδήσεις από τα νότια προάστια, αποδίδουν τον τραγικό θάνατο ίσως και σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού». Όπως αναφέρουν, η κοπέλα ήταν γενικά χαρούμενη και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.
Για αυτό το λόγο η αστυνομία πήρε το laptop της κοπέλας προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα. Επίσης ερευνώνται και πρόσφατες γραπτές εκθέσεις της, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν είτε στο απονενοημένο διάβημα είτε στη συμμετοχή της στο διαδικτυακό «παιχνίδι».
Το choking game αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάποιος θεωρείται ότι λαμβάνει μέρος είτε μετά από πρόκληση κάποιου τρίτου, είτε από περιέργεια για την αίσθηση μιας κατάστασης λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή ακόμα και μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο. Επίσης, υπάρχει μια πεποίθηση ότι προκαλεί μια αίσθηση ευφορίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου