30.3.17

O (Μεσσήνιος) επίσκοπος Μεθώνης υποψήφιος

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) προορίζεται για νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων. 
Η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, αμέσως μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος (5 Ιουνίου πέφτει φέτος).
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος και φέρεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Σεραφείμ, είναι 63 ετών και κατάγεται από τη Μεσσηνία.
 Είναι εκ των πλέον μορφωμένων και καταρτισμένων Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας, αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευθεί στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (4 χρόνια) στην Βυζαντινή Φιλολογία. 
Τον Οκτωβρίο 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης.
Είχε μια ιδιαίτερη πνευματική σχέση με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ, με τον οποίο συνεργάστηκε μάλιστα σε επίπεδο επιτροπών της Συνόδου.
ΑΞΙΖΕΙ: Στον κατάλογο «προς αρχιερατεία» υποψηφίων ενεγράφησαν μόλις προ έτους, με προσωπική πρόταση και προτροπή προς την Ιεραρχία του Μακαριστού Σεραφείμ, δυο Αρχιμανδρίτες από τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων, ο Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Νήφων Καψάλης και ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Δομέτιος Ντελής.

trikalavoice.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου