31.3.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ: ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΤΗ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ παιχνίδια με πολλές προεκτάσεις αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις εκατέρωθεν για το καυτό θέμα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, με παρασκήνιο που θα αποκαλυφθεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, καθώς τόσο καιρό που οι Δήμαρχοι ομολογούσαν σε συνεδριάσεις Δημοτικών συμβουλίων ότι...έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, αλλά ζητούσαν ψήφους από το λαό χωρίς να υλοποιηθεί τίποτα, τώρα στο κάδρο εισέρχονται και οι..άφαντοι βουλευτές. Κυρίως όμως διότι κανείς δεν αφουγκράζεται τους πολίτες. 
ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...
Είχαμε επισημάνει σε αρκετά άρθρα μας ότι...κάτι μυρίζει στην μπόχα των απορριμμάτων καθώς φτάνουμε στο καλοκαίρι χωρίς ουσιαστικά να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Το θέμα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις από την στιγμή που στοχοποιήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η μπάλα πήρε μαζί όλο τον πολιτικό..πάγκο! Βουλευτές της Ν.Δ. κατά Περιφέρειας και κατά Κυβέρνησης, Τατούλης να μιλά για ανούσιους πολιτικάντηδες, περιφερειακούς συμβούλους με νέο δελτίο τύπου που αντιδρούν ολοσχερώς στο νέο κλίμα. Οι γαλάζιοι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση εικάζεται ότι απέχουν καιρό τώρα από την πραγματική διαβούλευση με την κοινωνία. Βέβαια όταν στις υπογραφές εμπλέκεται το όνομα πρώην Πρωθυπουργού τότε αποκτά ενδιαφέρον. Αποτελεί άραγε το διαζύγιο στήριξης από τη Ν.Δ. εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων ή υπάρχει παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε; Γιατί ποτέ στη Μεσσηνία δεν έγινε μια δήλωση για το θέμα των απορριμμάτων όταν ήταν η Ν.Δ. Κυβέρνηση;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εμπλακούν άμεσα στην διαμάχη με φόντο ίσως τις επόμενες περιφερειακές εκλογές και τα πολιτικά αδειάσματα. Μάλιστα το ζήτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στους διαδρόμους της Βουλής, δεδομένου ότι το θέμα των σκουπιδιών αποτελεί πονοκέφαλο μαζί με το θέμα του κόστους διαχείρισης ανά τόνο. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει άρση εμπιστοσύνης από το γαλάζιο κόμμα για τον κ. Τατούλη και προφανώς ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Εκτός αν όλοι έπεσαν στην πολιτική παγίδα για πλήρη απαξίωση του θέματος των σκουπιδιών.....με φόντο δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου...
ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ... ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Πάντως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη μετά μάλιστα την ξεκάθαρη θέση του κ. Μαντά που γνωρίζει καλά το θέμα των απορριμμάτων εξέδωσαν δελτίο τύπου που αναφέρει ότι "Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ με θέμα «Άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο».
Από την ανάγνωση της ερώτησης, διαπιστώνεται η έλλειψη εμπεριστατωμένης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των βουλευτών, αφού δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πορεία του έργου ΣΔΙΤ που σήμερα καταγγέλλουν. Η κίνηση αυτή, όχι μόνο δεν προτείνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί αντιφατικές τάσεις στην παράταξη της ΝΔ, σε μια περίοδο που όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για την μέγιστη δυνατή της συσπείρωση. Εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα την προσωπική μας αξιοπιστία.»
 
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
Σίγουρα ο χρόνος δεν είναι τυχαίος. Δύο χρόνια πριν τις περιφερειακές εκλογές τα πολιτικά παιχνίδια αποκτούν οντότητα, αλλά στο βάθος ελοχεύει το θέμα της προκήρυξης εκλογών που ο καθένας θέλει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη αν δεχθούμε ότι όλα τούτα δεν είναι μια διαβολική σύμπτωση. Κι όπως λένε οι πολιτικοί μας..."ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες..." Αλλά το σίγουρο είναι αν προχωρήσουν σε προχειρότητες για το θέμα των σκουπιδιών, την νύφη θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες που δυστυχώς είναι εγκλωβισμένοι από τα τερτίπια οποιασδήποτε μορφής πολιτικής εξουσίας. Εξάλλου τα πρόβατα βελάζουν...όταν έρχονται εκλογές...λένε κάποιοι...
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                
LET DO IT ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ- ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ...
 
Αντιγράφω από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Νηπιαγωγείου Κοπανακίου…
«Για αλλη μια χρονια γονεις και παιδια συμμετειχαμε στη δραση Let’s do it… το αποτέλεσμα πανεμορφο!!! Ευχαριστούμε οσους συμμετειχαν και πιο πολυ το Δημο Τριφυλίας για την παντελη απουσια του!!!! Για αλλη μια φορα διαπιστωνουμε με λυπη οτι ο Δημος αυτος σταματαει στο Καλο Νερο!!!»
Μου στείλανε κι αυτό το μήνυμα και με …καταχεριάζουν και …καλά κάνουν …αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί να φταίει γι΄αυτή την παράληψη του Δήμου μας. Ίσως να φταίνε οι …ημερομηνίες...Πάντως το σχόλιο αποτέλεσε απάντηση από το ιστολόγιο του φίλου Δημήτρη στο kopanakinews και η απάντηση που έλαβε ήταν: "
«Κανετε λαθος κυριε Δημητρη …ας σταματήσουμε να προβαλουμε μονο τα θετικα …μας εμπλεξαν σε αυτη τη δραση και δεν πατησε κανενας …ουτε λουλουδια ουτε τσουκνιδες  …εκτος κι αν δεν ειμαστε στον ιδιο Δήμο …το νηπιαγωγείο κοπανακιου το παρατησαν ..θελουν να ερημωσει …ας ειμαστε αντικειμενικοι». Θεωρούμε πάντως ότι ο Δήμος...δεν σταματά στο Καλονερό αλλά προφανώς έμπλεξαν με άλλα σοβαρά θέματα...και ξέχασαν ότι είχαν στείλει δελτία τύπου για τις δράσεις που θα γίνουν την Κυριακή κυρίως από συλλόγους...Γ.ΜΠ.
Στις φωτό που δημοσιεύουμε έγινε επεξεργασία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

                   3 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ...ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΓΙΑ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών εξαρτημάτων από μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν γίνει την 2/3.7.2017, την 21/22.9.2016 και την 6/7.10.2016, αντίστοιχα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 32 και 36 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου