10.6.17

Θάνατος 11 χρονου- Για ποιά υγεία και ποιά ασφάλεια μιλάμε;

Tα... ανεκδιήγητα ζήσαμε από προχθες το βράδυ με το πτώμα ενός μικρού παιδιού να παραλαμβάνεται από γιατρούς (πιθανότατα νεαρούς σε ηλικία όπου κάνουν πρακτική εξάσκηση) στο νοσοκομείο παίδων, να εξακριβώνεται ο θάνατος του από τους ίδιούς αλλά να μην ασχολείται κανείς με τα αίτια του θανάτου του, τα οποία όπως πλέον έχει γίνει γνωστό προήλθαν από πυροβολισμό μέσα σε ελληνικό σχολείο.
Μια ολόκληρη σφαίρα είχε καρφωθεί στο κεφάλι του παιδιού που οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι αιμορραγούσε ακατάπαυστα. Απορίας άξιο πως τα έμπειρα (;) μάτια των γιατρών δεν το πρόσεξαν. 
Yπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις  σφαιρών όπου διαπερνούν το κεφάλι του θύματος χωρίς να αφήσουν εμφανή σημάδια αλλά πρέπει να βρεθεί το όπλο και φυσικά ο δράστης για να εξακριβωθεί αυτό.
Το νοσοκομείο σε ανακοίνωση του που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα ανέφερε πως εκτιμήθηκε απλά πως ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πτώση. Και πως δεν είναι δική του δουλειά και των γιατρών να ερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό.
Αρα λοιπόν εάν το άτυχο παιδάκι δεν είχε σταλεί για νεκροψία (ο ιατροδικαστής αποκάλυψε πως ο 10χρονος μαθητής πυροβολήθηκε στο κεφάλι) ίσως να μη μαθαίναμε και ποτέ για τον αποτρόπαιο θάνατο του και φυσικά για την εγκληματική δράση ανθρώπων σε καταυλισμό στο Μενίδι όπου βάζουν σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών που ασκούν τα μαθητικά τους καθήκοντα και που οι γονείς τα εμπιστεύονται σε ένα δημόσιο σχολείο.
Oι γιατροί που το εξέτασαν έβαλαν απλά μια υπογραφή ότι είναι νεκρό και αυτό θα γνωρίζαμε (μόνο).
Να σημειωθεί ότι τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλα κανάλια και site μετέδιδαν ότι το παιδί πέθανε ξαφνικά στη γιορτή του σχολείου... αφού ζαλίστηκε και έπεσε!
Εδώ βέβαια αξιοπερίεργη είναι και η συμπεριφορά των κοντινών ανθρώπων του παιδιού (και αυτοπτών μαρτύρων) που καθώς έφτασαν στο νοσοκομείο δεν ενημέρωσαν τους γιατρούς από  τί είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο μαθητής. Δεν κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι τι είχε συμβει;
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας δε νωρίς το πρωί, δεν ανέφερε καν το όνομα του νοσοκομείου όπου μεταφερθεί το παιδάκι και αρκούνταν στο να ενημερώσει ότι κατόπιν νεκροψίας βρέθηκε βλήμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι του παιδιού.
Ολες αυτές οι καθυστερήσεις βέβαια έδωσαν πολύ χρόνο στον δράστη να εξαφανιστεί ώστε να δυσκολέψει τις έρευνες καθώς και να βρει το κατάλληλο άλλοθι.
Μια ακόμα υπόθεση λοιπόν που αναδεικνύει τον τραγέλαφο των συστημάτων Αστυνόμευσης και υγείας της χώρας.
Για ποιά ασφάλεια μιλάμε;
Δείτε παρακάτω τα δύο ανακοινωθέντα που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο Πάιδων «Αγία Σοφία»


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.
Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.
Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Εκ της Διοικήσεως





πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου