7.6.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αγορά εδαφικών εκτάσεων για τον κόμβο στη συμβολή Ναυαρίνου και Μάνης

Συμβόλαιο, που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αναστασία Ζέρβα, υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας και ο Κυριάκος Αρανίτης εκ μέρους των πωλητών, για την αγορά από το Δήμο Καλαμάτας δύο εδαφικών εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευασθεί ισόπεδος κυκλικός κόµβος ρύθµισης της κυκλοφορίας των οχηµάτων, στη συμβολή της Ναυαρίνου και της οδού Μάνης (επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης).
Ο Δήμος Καλαμάτας αγόρασε δύο αγροτεμάχια, το πρώτο έκτασης 294,32 τετρ. μέτρων και το δεύτερο 406,42 τετρ. μέτρων, που αμφότερα έχουν πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης και βρίσκονται προς ανατολάς αυτής, το μεν ακριβώς έναντι της απολήξεως της οδού Ναυαρίνου και το δε βορειοδυτικά του προηγουμένου, αφού μεσολαβήσει ιδιωτική οδός.
Η αγορά αυτή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας έγινε σε εφαρμογή της 529/2016 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και το τίμημα ανήλθε σε 22.236,86 €.
Με τη δημιουργία κόμβου στο σημείο αυτό, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη διαπλάτυνση από το Δήμο Καλαμάτας της οδού Ναυαρίνου στο πλάτος της απαλλοτρίωσης, η οποία είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και σε συνδυασμό με τον περιμετρικό, διασφαλίζονται συνθήκες ικανοποιητικής και ασφαλούς εισόδου στην Καλαμάτα από την ανατολική πλευρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου