6.6.17

ΚΥΠΡΟΣ - " Φέτος το καλοκαίρι πάμε Μεσσηνία "

 ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ !!!

Απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα στην Καλαμάτα φέτος το καλοκαίρι 
- Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα φάτε. 
Ένα ταξιδιωτικό στην πανέρμορφη Μεσσηνία.

Η Ελλάδα είναι ένας ατελείωτος τουριστικός προορισμός. Κάθε καλοκαίρι, ειδικά, μπορεί κανείς να χαρεί και μια διαφορετική γωνιά της, με τον κάθε τόπο να προσφέρει διαφορετικές εικόνες και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη. Μια πανέμορφη περιοχή που προτείνεται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κύπρου για φέτος το καλοκαίρι είναι η Μεσσηνία στην Πελοπόννησο, την οποία εμείς ανακαλύψαμε και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Πρώτο σημείο επαφής για τον Κύπριο επισκέπτη, η Καλαμάτα, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο του Νομού Μεσσηνίας. Για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν δρομολογηθεί απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα και αυτό αποτελεί τον ευκολότερο και τον πιο ξεκούραστο τρόπο για να φτάσει κανείς. Εναλλακτικά μέσω Αθηνών και μέσω της Ολυμπίας οδού, ένα ταξίδι που έχει μειωθεί σημαντικά σε χρόνο λόγω του νέου οδικού δικτύου και παίρνει δυόμισι με τρεις ώρες, αναλόγως του μέσου.
Η πόλη
Η Καλαμάτα είναι μια μικρή επαρχιώτικη πόλη με 69 χιλιάδες κατοίκους, πολύ φιλική για όποιον θέλει να τη ζήσει και να τη... γευτεί, στη σκιά του επιβλητικού Ταϋγέτου, περισσότερο γνωστή για το καλαματιανό της μαντήλι, τον καλαματιανό χορό της με ρίζες από την αρχαιότητα και τις εύγευστες ελιές Καλαμών που παράγει, οι οποίες δίνουν και το μυρωδάτο λάδι της. Ο κόσμος στη Μεσσηνία ζει απ’ τις ελιές (και από τον τουρισμό ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια), κάτι που φαίνεται από τους απέραντους ελαιώνες που πρασινίζουν τον τόπο. Παντού, όπου κι αν κοιτάξεις, θα δεις ελιές, ενίοτε και αμπέλια.

Η γουρνοπούλα

Με το που θα φτάσετε στην Καλαμάτα, «παρκάρετε» τις αποσκευές σας και μπείτε κατευθείαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείτε εκτός από το βυζαντινό κάστρο και τα νεοκλασικά σπίτια που θεωρούνται μνημεία, τον ναό των Αγίων Αποστόλων απ’ όπου κηρύχτηκε στις 23 Μαρτίου 1821 η Ελληνική Επανάσταση. Στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα βρείτε μικρά μαγαζάκια για να ψωνίσετε τοπικά προϊόντα (εκτός απ’ το λάδι και τις ελιές, τα σύκα της Μεσσηνίας είναι πολύ γνωστά, όπως και οι σταφίδες της) αλλά και ταβερνούλες για φαγητό.

Από φαγητό η Μεσσηνία φημίζεται για την ψητή γουρνοπούλα της. Φάτε την άφοβα. Θα κάνει πάρτι ο ουρανίσκος σας. Η γουρνοπούλα είναι ένα έδεσμα με καταβολές από την αρχαιότητα, σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις. Απ’ εκεί και πέρα, η Μεσσηνία διαθέτει φρέσκα ψάρια και όμορφα ψαροχώρια (όπως ο Άγιος Νικόλαος κοντά στο χαριτωμένο χωριό Καρδαμύλη), για αυτό κάντε τον λογαριασμό σας.

Σημείο αναφοράς στο εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας, ο γραμμικός περίπατός της, ιδιαίτερα απολαυστικός για το βράδυ. Εκεί μπορεί κανείς να σμίξει με τους ντόπιους και να χαρεί μουσική του δρόμου και γλυκό καλοκαιρινό αεράκι.

Στην παραλία, βεβαίως, το καλοκαίρι ζει η πόλη και το πρωί και το βράδυ για όσους προτιμούν κάτι πιο κοσμοπολίτικο. Εδώ θα κάνετε τις σικ εμφανίσεις σας και θα ακούσετε δυνατές μουσικές ζώντας την ντόλτσε βίτα σας μέχρι το ξημέρωμα, γιατί εδώ διασκεδάζει η Καλαμάτα.

Παραλιακά είναι και τα πλείστα ξενοδοχεία με υπέροχη θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο εάν θα μείνετε στην Καλαμάτα και θα εκδράμετε απ’ εδώ σε ολόκληρο τον νομό. Διαφορετικά μπορείτε να εγκατασταθείτε κάπου που ήσυχα, εάν το επιθυμείτε, απ’ όπου και πάλι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις ομορφιές της Μεσσηνίας είτε ταξιδεύετε με τα λεωφορεία είτε με ενοικιαζόμενο όχημα.

Μοναδικού κάλλους η διαδρομή Καλαμάτα - Σπάρτη μέσα από τον Ταΰγετο. Αξίζει πραγματικά. Θα πάρει μια ολόκληρη μέρα, θα κουραστείτε, αλλά θα χορτάσει το μάτι και η ψυχή σας φύση. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε τον γνωστό Καιάδα της αρχαιότητας.
Η Μεσσηνιακή Μάνη
Η Μεσσηνία, εκτός από το πρώτο πόδι της
Πελοποννήσου, πιάνει και λίγο απ’ το δεύτερο. Αυτό το τελευταίο φέρει το τοπωνύμιο Μεσσηνιακή Μάνη, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Η Καρδαμύλη είναι η κωμόπολη της περιοχής και είναι ένα μαγικό μέρος που οφείλετε να ανακαλύψετε και να απολαύσετε. Όμορφη βόλτα όταν πέφτει ο ήλιος, είναι το αγκυροβόλιο του Αγιαννάκη. Δεξιά της πόλης απλώνεται η μεγάλη παραλία του Ριτσά με μικρά με μεγάλα βότσαλα.

Απ’ την άλλη μεριά, στον δρόμο προς τη Στούπα, θα συναντήσετε την παραλία του Φονιά με τα πρασινογάλαζα νερά, στο τέλος του ομώνυμου φαραγγιού. Μπάνιο πρέπει να κάνετε και στην παραλία της Καλογριάς με την όμορφη αμμουδιά, εκεί όπου περπάτησε ο Νίκος Καζαντζάκης ενσαρκώνοντας για πρώτη φορά τα βήματα του Αλέξη Ζορπά. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, είναι ο Άγιος Νικόλαος, το ψαροχώρι όπου όπως προείπαμε θα φάτε το φρέσκο ψαράκι σας.

Η δυτική Μεσσηνία

Το πρώτο πόδι της Πελοποννήσου, αλλιώς δυτική Μεσσηνία. Υπέροχες θάλασσες, αρχαίες πολιτείες, κάστρα, ελαιώνες και ψαροχώρια…
Σε μια σταλιά χώρο δεν μπορείς να περιγράψεις όσα προσφέρει σε έναν τουρίστα η περιοχή. Άλλωστε ένα ταξίδι είναι αποκαλυπτικό όσο το ζει κανείς… Το σίγουρο είναι πως, είτε έχεις μπάρμπα στην Κορώνη είτε δεν έχεις, το κάστρο αυτό θα το επισκεφθείς…

Γενικά η περιοχή φημίζεται για τα τρία ενετικά κάστρα της: της Κορώνης, της Πύλου και της Μεθώνης. Καθένα ξεδιπλώνει κι έναν ξεχωριστό κόσμο. Στην Κορώνη, μια γραφική παραλιακή πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά σε χαμηλό λόφο, το κάστρο κατοικείται και διαθέτει ένα μοναστήρι και πολλές εκκλησιές. Η θέα είναι υπέροχη. Ένα μπάνιο στα καθάρια νερά της μεγάλης παραλίας κάτω από το κάστρο αξίζει σίγουρα.

Ένα από τα πιο γνωστά κάστρα της Ελλάδας, το κάστρο της Μεθώνης, δεσπόζει επιβλητικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου. Είναι μια από
τις πιο χαρακτηριστικές καστροπολιτείες, με έκταση περίπου 93 στρέμματα, ενώ στην άκρη, στην απόληξη προς τη θάλασσα, βρίσκεται το Μπούρτζι, όπου μπορεί κανείς να φτάσει από πλακόστρωτο διάδρομο μέσω της Πύλης της Θάλασσας.

Η Πύλος ή Ναβαρίνο είναι όμορφη ιστορική κωμόπολη με έντονο νησιωτικό χρώμα. Μέσα στο λιμάνι βρίσκεται το Χελωνάκι, με το μνημείο των Αγίων Πεσόντων κατά την ομώνυμη ναυμαχία.

Από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της φύσης στη Μεσσηνία, η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Θεωρείται από τους σημαντικότερος υδροβιότοπους της Ευρώπης, καθώς αποτελεί τον νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική.

Αλλά και η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς εύκολα κερδίζει μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα!

Τα νερά της είναι γαλήνια, γαλαζοπράσινα και εξωτικά.

 
Το Costa Navarino
Η αποκάλυψη της δυτικής Μεσσηνίας φυσικά δεν τελειώνει χωρίς έστω μία επίσκεψη στο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino. Ένας χώρο απόλυτης ηρεμίας και σεβασμού στη φύση. Είτε μείνετε στο Costa Navarino είτε όχι, οφείλετε να το επισκεφθείτε. Διαθέτει 20 εστιατόρια και μπαρ, σε κάποια από τα οποία μπορείτε να φάτε ακόμη κι εάν είστε επισκέπτης. H λειτουργία του θερέτρου από το 2010 έχει συμβάλει στον τριπλασιασμό των τουριστών στην περιοχή της Μεσσηνίας, με το 86% να μένει σε καταλύματα εκτός του Costa Navarino.

Εάν επιλέξετε η διαμονή σας να είναι στο Costa Navarino, μην παραλείψετε να αξιοποιήσετε το κέντρο ευεξίας σπα, ένα χώρο βασισμένο στην αρχιτεκτονική του ανακτόρου του Νέστορα, για χαλαρώσετε και να αποτοξινωθείτε. Η μουσική είναι φτιαγμένη ειδικά για το spa του Costa Navarino από τους μουσικούς συντελεστές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.
Στο Costa Navarino μπορείτε ως τουρίστες να ζήσετε πολύ μοναδικές στιγμές, από περιπάτους στη φύση και φιλοσοφικές συζητήσεις μέχρι μάζεμα ελιών, οινογνωσία, καταδύσεις, μαθήματα μαγειρικής σε σπίτια ντόπιων με επίκεντρο την τοπική μαγειρική… Εμπειρίες ζωής σε έναν αειφόρο προορισμό που θα σας αναγεννήσει.
Για τις φετινές εκδρομές στη Μεσσηνία απευθυνθείτε στο τουριστικό γραφείο Skylab. Προσφέρει ναυλωμένες πτήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για αυτό το καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και πακέτα διακοπών ή και οργανωμένα ταξίδια για να ανακαλύψετε μόνοι σας ή με παρέα αυτό τον μαγικό προορισμό.

πηγή


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου