8.6.17

Mέλισσες, στέμματα και παπούτσια - Τι σημαίνουν οι εικόνες που βλέπουμε στα όνειρά μας

Τα όνειρα είναι ο τρόπος που επιλέγει το υποσυνείδητό μας να εκφραστεί και να «καθαρίσει» από το καθημερινό φορτίο του.
 Ωστόσο, ακριβώς επειδή το υποσυνείδητο -και ενίοτε και το ασυνείδητο- λειτουργούν με μυστηριώδεις τρόπους, συχνά τα όνειρά μας μοιάζουν με μοντάζ ασύνδετων μεταξύ τους εικόνων.
Ένας πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής και αναλυτής των συμβολισμών των ονείρων, ο Ντέλφι (σ.σ. Δελφοί, κυριολεκτικά…) Έλις μίλησε σε αυστραλέζικο περιοδικό και εξήγησε πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε κάποιες από τις εικόνες που βλέπουμε στα όνειρά μας.
Μέλισσες: Σύμφωνα με τον Ντέλφι, τα έντομα αυτά φέρνουν την «γλύκα» στον κόσμο. Μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να προσέξεις την παρέα σου, καθώς οι μέλισσες δουλεύουν μαζί. Αν πάλι στο όνειρο φαίνεται να τις φοβάσαι, τότε αυτό σημαίνει πως μετά από μία κατάσταση που σας πλήγωσε θα έρθει μία καινούργια ευπρόσδεκτη αλλαγή.
Θάλασσα: Όπως τα συναισθήματά μας και οι ζωές μας, έτσι και η θάλασσα  είναι απρόβλεπτη. Αν στο όνειρό βλέπεις θάλασσα, τότε αυτό σημαίνει πως είσαι πολύ επηρεασμένος από ένα γεγονός ή απλά αισθάνεσαι έξω από τα νερά σου τον τελευταίο καιρό. Ο Ντέλφι αναφέρει επίσης πως ο ωκεανός μπορεί να σημαίνει πως έχεις ανάγκη για διακοπές ή μία καινούργια αρχή.
Κατοικίδια: Ένα ρητό λέει πως δεν μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά τους άλλους, αν δεν έχεις αγαπήσει πρώτα τον εαυτό σου. Έτσι, το να βλέπει στο όνειρο σου ένα κατοικίδιο ή ένα μικρό ζωάκι μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να φροντίσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου αυτόν  τον καιρό. Η πίστη και η καλή καρδιά που έχουν τα κατοικίδια μπορεί να σου «λένε» πως είσαι ένας πολύ καλός σύντροφος στην σχέση σου. Το άλλο που μπορεί να σημαίνει είναι πως είσαι το ιδανικό άτομο στην δουλειά σου για να πάρει εσύ τον έλεγχο στα χέρια σου, ειδικά όταν αφορά μία δύσκολη απόφαση.
Παπούτσια: Αν είσαι γυναίκα και λάτρης των παπουτσιών, τότε σίγουρα θα έχεις δει παπούτσια στον ύπνο σου. Αλλά τι σημαίνουν; Μία πρώτη εξήγηση είναι πως πρέπει αυτή την περίοδο να είσαι πολύ συγκεντρωμένη και προσγειωμένη, ώστε να βρίσκεσαι σε επαφή με ότι γίνεται γύρω σου. Από την άλλη, τα παπούτσια μπορεί να είναι ουσιαστικά ένα διακριτικό σημάδι πως είσαι επικριτική με τους γύρω σου , πράγμα το οποίο προκαλεί εντάσεις.
Στέμμα: Μπορεί όταν ξυπνήσεις να χαρείς για το ότι είδες ένα μεγαλόπρεπο στέμμα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως είσαι μία drama queen. Απόφυγε, λοιπόν, το δράμα και εστίασε σε αυτό που σου φέρνει χαρά. Θυμήσου επίσης πως ο πλούτος και το status δεν είναι και αυτό που φέρνουν την ευτυχία. Επίσης, επειδή το στέμμα είναι ένα σύμβολο επιτυχίας και νίκης, επίσης μπορεί αν σημαίνει πως θα έρθουν επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Άγγελος: Το να ονειρευόμαστε συνήθως αγγέλους είναι κάτι καλό, καθώς οι περισσότεροι φέρνουν μαζί τους στο όνειρό μας αγάπη και ασφάλεια. Μπορεί ακόμη να θέλουν αν σου δώσουν κάποιο μήνυμα ή να σου φέρουν αυτό που σου λείπει περισσότερο. Σύμφωνα με τον Ντέλφι, οι άγγελοι συμβολίζουν την αγάπη που υπάρχει γύρω σου, ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιο κοντινό σου πρόσωπο ή για κάποιον που έχασες.
Κρίνοι: Το μοβ είναι ένα παραδοσιακό σύμβολο της θλίψης και της απώλειας. Όταν, λοιπόν, ονειρεύεσαι έναν κρίνο τότε έτσι ουσιαστικά θυμάσαι όσους έχεις χάσει. Ο κρίνος επίσης αντιπροσωπεύει την απώλεια που μπορεί να μην είναι φυσική, όπως η απώλεια ενός κολιέ. «Επίσης το λουλούδι αυτό είναι μία ένδειξη για να αναγνωρίσετε όλα τα κακά του παρελθόντος και να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή», αναφέρει ο Ντέλφι.





topontiki

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου