12.7.17

19 ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

ΜΙΑ ακόμα υπόθεση για τα μπλόκα των αγροτών θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες της Τριφυλίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιδόθηκε κλητήριο θέσπισμα σε 19 αγρότες  από τις αρχές λόγω της συγκέντρωσης αγροτών το 2016 στο μπλόκο του Καλού Νερού.
Πιο αναλυτικά το υπ’ αριθμόν 676/2017 κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, και σύμφωνα με τα άρθρα 245, 320 και 321 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, περιλαμβάνει συνολικά 19 αγρότες από την Τριφυλία από τα Φιλιατρά, τους Χριστιανούς, την περιοχή Μουζάκι, τους Γαργαλιάνους, την Βάλτα, το Σταυροπήγιο, την Σπηλιά Κυπαρισσίας και την Αγαλιανή.
Η δίκη έχει οριστεί να διεξαχθεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας στις 23 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί, με τους κατηγορούμενους σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα να κατηγορούνται ότι: "στην 54 Χ/Θ της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης, στον κόμβο Καλού Νερού, το χρονικό διάστημα από 2/2/2016 έως 26/2/2016, με περισσότερες από μία πράξεις που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος από κοινού ενεργούντες, με πρόθεση παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία αυτοκινήτων οχημάτων και συγκεκριμένα όντας αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συντεχνιακά τους αιτήματα που αφορούν στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, κατέλαβαν με 25 γεωργικούς ελκυστήρες και 15 περίπου αγροτικά οχήματα το οδόστρωμα της οδού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της κοινόχρηστης αυτής οδού δια της οποίας διεξαγόταν η δι’ αυτοκινήτων οχημάτων συγκοινωνία από 2/2/2016 έως και την 26/2/2016 για χρονικό διάστημα δύο ή τριών ωρών ημερησίως. Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τα άρθρα: 1, 12, 16, 18, 26 παρ.1, 27 παρ.1, 45, 51, 53, 98, 292 παρ.1 του Ποινικού Κώδικα". 
Τέλος να σημειώσουμε ότι μάρτυρες θα είναι αστυνομικοί από το τμήμα της. Κυπαρισσίας μετά την καταγραφή των γεωργικών ελκυστήρων και την ταυτοποίησή τους , μετά τις ρητές εντολές που είχε η Αστυνομία από τις αρχές του Αρείου Πάγου. Με πληροφορίες από το kyparissianews.com
                                          
 ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες στα Φιλιατρά τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το νεκροταφείο Φιλιατρών, δεδομένου ότι ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του νεκροταφείου έχει δημιουργηθεί ένας μικρός παράνομος σκουπιδότοπος με μπάζα, κλαριά κ.α. Ο κάτοικοι των Φιλιατρών μιλούν ωστόσο για αδιαφορία και εγκατάλειψη από την πλευρά του δήμου Τριφυλίας, ενώ ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης σε δηλώσεις του στο Filiatranews ανέφερε πως έχει ζητήσει τη συνδρομή μηχανήματων προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν στον καθαρισμό του νεκροταφείου. Μάλιστα, ανέφερε πως έχει ζητήσει τα μηχανήματα εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, χωρίς ωστόσο να έχουν παραχωρηθεί έως τώρα και ενώ τα μηχανήματα (γκρειντερ – φορτηγο – τσάπα) βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η ανακοίνωση πάντως του κ. Καναλουπίτη στην ουσία «αδειάζει» τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο δείχνοντας ταυτόχρονα μια «αδυναμία» στην συνεργασία μεταξύ Αντιδημάρχου και Προέδρου της Τ.Κ. για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας και της γενικότερης λειτουργίας της Δ.Ε. Φιλιατρών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου