13.7.17

Ανακοίνωση σχετικά με τα ψευδή δημοσιεύματα για αράχνη - δολοφόνο στην Ελλάδα

Από πέρσι έχει αρχίσει μια τρομολαγνεία από διάφορους ενημερωτικούς ιστότοπους και blogs (όπου έπειτα παίρνουν και αντιγράφουν και οι εφημερίδες αυτά τα δημοσιεύματα) με δημοσιεύματα για να μιλάνε για επικίνδυνη αράχνη-δολοφόνο, εννοώντας την camel spider. 

Σαφώς χωρίς να έχουν κάνει την δημοσιογραφική τους έρευνα, αφού στην αράχνη που αναφέρονται είναι η camel spider (Galeodes arabs). Παρ' ότι όλους τους μύθους που την περιτριγυρίζουν (ότι τρώει στομάχια καμήλων, κοιμισμένους ανθρώπους ή ότι είναι σε μισό μέγεθος ανθρώπου), δεν παύει να είναι υπέροχη θηρευτής και δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα έχουμε κάποια γαλεώδη (που κοινώς μερικές φορές αναφέρονται σαν camel spiders, wind scorpions ή sun spiders), τα οποία είναι κοινά είδη από την αρχαιότητα, με το πιο κοινό την μαρμάγκα τη μυρμηγκάνα (Galeodes graecus) . Ανήκουν στην ομοταξία των αραχνιδίων και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, δεν έχουν αδένες δηλητηρίου και το δάγκωμα τους θεωρείται εξαιρετικά δυνατό και επώδυνο.

Είναι νυχτόβια σαρκοφάγα και τρέφονται με άλλα έντομα, και αν επιτρέπει το μέγεθός τους ακόμη και με μικρά τρωκτικά.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου