15.7.17

Στην Μπούκα Μεσσήνης η Συνάντηση των Μεσσηνίων της Διασποράς

Συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων οργανώνει τη μεθεπόμενη Κυριακή 23 Ιουλίου (8:45 μ.μ.) η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και συμπρόεδρος η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση.
Η συνάντηση οργανώνεται φέτος για 5η φορά και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «GMP Buka Resort Hotel» που βρίσκεται στον Αγιο Κωνσταντίνο, στην Μπούκα Μεσσήνης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που εστάλη σε σωματεία, φορείς και οργανώσεις Μεσσηνίων της Διασποράς «σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να συναντηθούν και να γνωριστούν οι απανταχού των πέντε ηπείρων Μεσσήνιοι, που βρίσκονται για διακοπές στη Μεσσηνία». Και, επιπλέον, «να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ τους, να ανταλλαγούν απόψεις, να διατυπωθούν ιδέες για κοινούς σκοπούς και να διασκεδάσουν».
Στο μεταξύ, το 12ο τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, θα διεξαχθεί στο Costa Navarino, στην περιοχή Ρωμανού Τριφυλίας, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 με ώρα έναρξης 9 το πρωί.
Το Συνέδριο έχει φέτος θέμα: «Μεσσηνία, 5.000 χρόνια Ιστορία» και περιλαμβάνει δυο ενδιαφέρουσες ομιλίες.
Θα ομιλήσει ο τακτικός καθηγητής της Ελληνικής Αρχαιολογίας και κάτοχος της έδρας Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Missouri (St. Louis) των ΗΠΑ, ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, με θέμα: «Υπό το Σκήπτρο του Νέστορα. Η Αρχαία Πρωτεύουσα της Ικλαινας και η Γένεση του Δυτικού Πολιτισμού».
Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος, επίτιμος πρέσβης, με θέμα «Η Συμβολή του Οικουμενικού Ελληνισμού στην Πορεία του Εθνους».
Τιμώμενη προσωπικότητα του Συνεδρίου φέτος θα είναι ο Μεσσήνιος κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Λυρικού Θεάτρου και με δεδομένο ότι το 2017 έχει ανακηρυχτεί σε «Ετος Μαρίας Κάλλας».
Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει και το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Με βάση το Καταστατικό της οργάνωσης πρόεδρος επιλέγεται, ex officio, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση και συμπρόεδρος ο Δημήτριος Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, α’ αντιπρόεδρος ορίζεται, ex officio, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά και β’ αντιπρόεδρος ορίζεται ex officio ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστραλίας.
Τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία και αυτά είναι: Δύο (2) από ΗΠΑ-Καναδά, ένα (1) από Αυστραλία, τρία (3) από Ελλάδα και ένα (1) από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου