13.7.17

Άναψε «πράσινο» το υπουργείο Τουρισμού για το Navarino Waterfront


«Πράσινο φως» για το νέο ξενοδοχείο του συγκροτήματος της Costa Navarino στη Πύλο  άναψε το υπουργείο Τουρισμού.
Με σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) ενέκρινε την άδεια δόμησης για το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων από την ΤΕΜΕΣ στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας Μεσσηνίας. 
Οι εργασίες για τη νέα μονάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Με βάση την άδεια δόμησης για το έργο, το νέο Navarino Waterfront θα κατασκευαστεί σε έκταση 124 στρεμμάτων, ενώ δεν πρόκειται να εξαντληθεί το σύνολο της επιτρεπόμενης δόμησης, με σαφή τη δέσμευση από πλευράς του ομίλου για θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο στην περιοχή της Μεσσηνίας και επενδύσεις βασισμένες στην αειφορία. Με βάση ακριβώς αυτό το σκεπτικό, η νέα μονάδα θα έχει χαρακτηριστικά βιοκλιματικού σχεδιασμού (συστήματα σκίασης κ.λ.π.), ενώ προβλέπεται επιπλέον φύτευση του οικοπέδου σε 38 στρέμματα της έκτασης έναντι των προβλεπομένων 33 στρεμμάτων. Οσον αφορά τη δόμηση του κτιρίου, αυτή θα φθάνει τα 32.200 τ.μ. περίπου, έναντι των επιτρεπόμενων 53.600 τ.μ., ενώ προβλέπεται χώρος στάθμευσης για 767 οχήματα.
Το νέο Navarino Waterfront εντάσσεται στο δεύτερο κύμα των επενδύσεων του ομίλου, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, με σκοπό να αυξήσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Μεσσηνίας. Το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σταδιακά, αντιστοιχεί στο 1,2 δισ. ευρώ με το συνολικό έργο να περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις γηπέδων γκολφ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί κεφάλαια περί τα 580 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται εδώ ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών του δημοφιλούς συγκροτήματος της Costa Navarino – πάνω από 7 στους 10- προέρχονται από την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών στο συγκρότημα φθάνει κοντά στο 23%. Κατά πολύ μικρότερα, κοντά στο 2% είναι τα μερίδια των επισκεπτών από την Αμερική και κάτω από το 1% τα νούμερα των επισκεπτών από την Ασία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου