19.6.18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ- ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων, την γλώσσα και την εθνότητα αναγνωρίζοντας όμως ότι πρέπει να διατηρηθούν σχέσεις ειρήνης με την γειτονική χώρα είναι οι Μεσσήνιοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας.
Το θέμα αποτελεί μείζον πολιτικό σημείο αναφοράς στις κοινωνικές σχέσεις. Ο κ. Γιώργος στην κεντρική πλατεία της πόλης εκτιμά ότι αποτελεί "εθνική ταπείνωση για εμάς τους Έλληνες η ονομασία που παραχωρήθηκε καθώς αυτό θα σημαίνει ότι εμείς θα αποτελούμε μια επαρχία της Μακεδονίας χωρίς εθνική ταυτότητα" για να προσθέσει ότι "δημιουργούνται αλυτρωτικές διαθέσεις καθώς οι Σκοπιανοί έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θέλουν για πρωτεύουσά τους την Θεσσαλονίκη για πολλούς λόγους". 
ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
Ο κ. Στάθης Κακούτης δήλωσε ότι "έχω γράψει ποιήματα για την Μακεδονία που είναι ξεκάθαρα" απαριθμώντας την ποιητική του αναφορά στο θέμα. Ο κ. Τάσος είπε ότι "οφείλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, όταν οι παλιότεροι έσπερναν τον πολιτισμό, την σοφία τους, που βρίσκονταν άραγε αυτοί που καπηλεύονται το όνομα και κυρίως που ήταν οι πολιτικοί μας που δεν θα ξέρουν τι να απολογηθούν στις επόμενες γενιές" για να εξηγήσει ότι "οι πολιτικοί μας οφείλουν να μιλήσουν πρώτα από όλα ως Έλληνες".
Ο κ. Χρήστος για το θέμα υπογράμμισε ότι "είναι αυταπόδεικτο ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, επομένως η ιστορία πρέπει να αλλάζει προς το καλύτερο και όχι το χειρότερο" για να σημειώσει ότι 'δεν έχουμε μόνο εμείς ανάγκη αλλά και οι Σκοπιανοί, οπότε γιατί δεν έχουν την ιστορική τους ονομασία οπότε κάποιο λάκο έχει η φάβα με τις πλάτες των ισχυρών δυνάμεων και οι μεγάλοι να εισπράξουν πακτωλό από κέρδη".
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ...
Ο κ. Δημήτρης Μ. είπε ότι "η Ελλάδα δεν έχει εχθρικές τάσεις με κανένα λαό και ούτε θα έχουμε ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι πίσω από τα Σκόπια κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα που ξαφνικά θέλουν να μας βάλουν σε διχασμό, αλλά δεν θα τους περάσεις" για να συμπληρώσει ότι "οφείλει ο Έλληνας να καταλάβει κάποια στιγμή ότι πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω αφού οι αγώνες διεκδικούνται στους δρόμους ενώ ακούσαμε ότι η ιστορία θα μας κρίνει, αλλά δυστυχώς κρίνει σχεδόν πάντα αρνητικά τους πολιτικούς ταγούς, οπότε δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μετά από 50 ή 100 χρόνια αλλά το κύριο θέμα είναι τι πράττουμε τώρα για την χώρα μας".


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας με μουσική γιορτή
Με τους ήχους της κιθάρας του Γιάννη Λιόλιου, του μουσικού του σχολείου μας, αποχαιρετάμε μια δημιουργική σχολική χρονιά και καλωσορίζουμε το καλοκαιράκι.
Στο προαύλιο του 3ου δημοτικού σχολείου Φιλιατρών λοιπόν, αυτή την Παρασκευή 15 Ιουνίου το βράδυ (μετά τις 9.30) σας περιμένουμε να απολαύσουμε μια συναυλία έντεχνου τραγουδιού που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με ελεύθερη είσοδο.
Ο Γιάννης Λιόλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Δάσκαλος μουσικής στο κύριο επάγγελμα είναι Πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου καθώς και Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενορχήστρωσης και Ενοργάνωσης, Σύνθεσης). Δεν είναι άλλη μια καινούργια παρουσία στην εγχώρια μουσική σκηνή. Έχει ένα μακρύ δρόμο μουσικής παρουσίας και προσφοράς στο ενεργητικό του σαν μουσικός και τραγουδιστής του έντεχνου τραγουδιού σε μουσικές σκηνές και συναυλίες.
Η εμπειρία του αυτή μέσα από την διαρκή του αυτοαναζήτηση τον οδήγησε στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Να οδηγάς»
Μετά από τις χειμωνιάτικες επιτυχημένες παρουσιάσεις, ετοίμασε ξανά τις μουσικές του βαλίτσες για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις.
Έχοντας αγκαλιά τα τραγούδια του δίσκου του αλλά και αγαπημένα τραγούδια καλλιτεχνών που εκτιμά, υπόσχεται να μας οδηγήσει σε δρόμους που αυτός έχει διαλέξει…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου