27.10.18

Θα ξυπνήσουμε χωρίς MEGA στις οθόνες

 Κοίτα κάτι συμπτώσεις.  
Τη μέρα (βράδυ συγκεκριμένα) που αλλάζει η ώρα και ξημερώνει η επέτειος του «ΟΧΙ» επέλεξαν οι αρμόδιοι να κλείσουν το διακόπτη του Μεγά-λου καναλιού. Του τηλεοπτικού σταθμού που από το μακρινό 1989 – όταν ξεκίνησε η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση – πρόσφερε πολλά στην Ελληνική κοινωνία. Τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία.
Ξημερώματα Κυριακής κατεβαίνουν οι διακόπτες.
Με ανακοίνωση της η DIGEA (η εταιρεία που διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα σε όλη την Ελλάδα) ενημέρωσε πως «κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

Στο μεταξύ αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης διακοπής του σήματος του MEGA, κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος στο ΕΣΡ. Όμως η ακρόαση των εκπροσώπων του MEGA ορίστηκε για την Τρίτη αν και ήταν γνωστό πως η Digea θα κατεβάσει  το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού. Κατόπιν αυτού η διακοπή θα γίνει ούτως ή άλλως.
Ήταν 20 Νοεμβρίου 1989 όταν το Mega θα κάνει και επίσημα την εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες με σήμα έναν τρισδιάστατο χρωματιστό ρόμβο. Ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός έβγαζε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η προσωρινή άδεια «δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού» για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησης Τζαννή Τζαννετάκη.  Το 1993, δόθηκε άδεια λειτουργίας, ισχύος των επτά ετών. Το πρώτο δελτίο ειδήσεων μάλιστα, εκφώνησε η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη με πολιτικό σχολιαστή, τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Ακολούθησαν οι Χατζηνικολάου, Στραβελάκης, Λιάτσος, Χούκλη, Κατρίτση, και, και, και, και δεκάδες άλλοι. Και ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια αγαπήθηκαν και ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού σήριαλ, σειρές ελληνικές και ξένες, ο Λαζόπουλος με τους Μήτσους, Σωτηρακόπουλος με το Τσάμπιονς Λιγκ όπως και χιλιάδες άλλες τηλεοπτικές στιγμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου