14.2.10

Πατρινο καρναβάλι – Η βροχή δεν σταμάτησε το κέφι

Η βροχή που έπεφτε στην Πάτρα καθ’ όλη την διάρκεια της τετράωρης παρέλασης δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του πατρινού καρναβαλιού. Με το κέφι και την ζωντάνια τους κατάφεραν να παρασύρουν στους καρναβαλικούς ρυθμούς και τους θεατές, που παρακολουθούσαν την παρέλαση κάτω από στοές και ομπρέλες.
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε στις 2.00 το μεσημέρι με την μπάντα του δήμου Πατρέων και τις μαζορέτες από σχολές χορού της Πάτρας. Στην συνέχεια έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος ήταν ντυμένος στα χρώματα του κλόουν. Ακολούθησε η βασίλισσα του καρναβαλιού πάνω σε ένα άνθινο άρμα, το οποίο είχε το σχήμα καρδιάς. Η παρέλαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα άρματα, που είχε κατασκευάσει το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων....
Συγκεκριμένα παρήλασαν μεταξύ άλλων, το «Καρναβαλικό Big Bang» με αναφορές στην δημιουργία των πλανητών, το «No Smoking» που σατίριζε την απαγόρευση του καπνίσματος, η «Πράσινη Ανάπτυξη» και το «Τραβάει ο οργανισμός μας το κουπί». Ακόμη παρήλασαν τα άρματα «Σάτιρα στη Σάτιρα», «Τόνωση της Οικονομίας», «Λαχανάκια Βρυξελλών» και «Η μάχη του πάρκινγκ». Βέβαια δεν έλειψαν από την παρέλαση και τα άρματα με τις φιγούρες πολιτικών.
Μετά τα άρματα ακολούθησαν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές μέλη των 118 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Ευρηματικές και πολύχρωμες στολές χαρακτήρισαν την εμφάνισή τους, ενώ αρκετά πληρώματα είχαν τις δικές τους καρναβαλικές κατασκευές και άρματα.
Η συνεχής βροχή δεν μπόρεσε ούτε για μία στιγμή να σταματήσει τον ξεχωριστό ρυθμό που δίνουν οι καρναβαλιστές, οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν για μία ακόμη φορά την συμμετοχή τους στο καρναβάλι.
Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους σοκολατορίχτες, οι οποίοι ανεβασμένοι πάνω στα δικά τους άρματα, πέταξαν στους θεατές ποσότητες σοκολάτας.
Το πατρινό καρναβάλι του 2010 θα ολοκληρώθηκε στις 9.00 το βράδυ, με την τελετή λήξης, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.
Ακροβάτες από την Ιταλία και μια ομάδα με μεσαιωνικά ταμπούρια από την πόλη Φαέντσα, αποχαιρέτησαν μαζί με τους καρναβαλιστές και τους θεατές το βασιλιά Καρνάβαλο, λίγο πριν παραδοθεί στην πυρά. Η τελετή ολοκληρώθηκε όπως κάθε χρόνο, με την ρίψη πυροτεχνημάτων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου