17.2.10

Αυτά συμβαίνουν αλλού …..Φοροφυγάδες αυτοκαταγγέλλονται για να αποφύγουν τις διώξεις.

Σχεδόν 600 φοροαποφεύγοντες αυτοκαταγγέλθηκαν μέσα σε δέκα ημέρες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτική Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών αυτού του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να αγοράσει τραπεζικά δεδομένα που αφορούν λογαριασμούς στην Ελβετία.
Μόνο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, μια πλούσια περιφέρεια στην οποία βρίσκονται οι πόλεις Στουτγάρδη και Καρλσρούη, 566 πρόσωπα που είχαν αποφύγει να καταβάλουν φόρους για έσοδα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ από επενδύσεις και τόκους, αυτοκαταγγέλθηκαν από τις 5 ως τις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Βίλι Στέχελε.
Στην αρχή της εβδομάδας,... ο γερμανικός Τύπος έκανε ήδη λόγο για ένα κύμα αυτοκαταγγελιών σε άλλες περιφέρειες της Γερμανίας, όπως για παράδειγμα στη Βαυαρία (νότια Γερμανία), όπου οι "μεταμελημένοι" έφτασαν σχεδόν τους 300, ή το Βερολίνο και το Αμβούργο (βόρεια Γερμανία).
Στις αρχές του μήνα, η κυβέρνηση είχε εγκρίνει την αγορά εκ μέρους του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ενός CD προερχόμενου από την Ελβετία που περιείχε περισσότερα από 1.500 ονόματα φοροαποφευγόντων -- επρόκειτο για δεδομένα που είχαν κλαπεί και διατίθεντο προς πώληση από ένα πληροφοριοδότη έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Τύπο.
Η κυβέρνηση είχε καλέσει τους φοροαποφεύγοντες να αυτοκαταγγελθούν πριν η εφορία εξετάσει τα δεδομένα. Μετά την αυτοκαταγγελία τους, οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τους φόρους που είχαν αποφύγει, όμως δεν υπόκεινται σε δικαστικές διώξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου