27.3.10

Νέα αποχή των δικηγόρων

Νέα αποχή για την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη αποφάσισε η Ολομέλεια προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επισημαίνοντας εκ νέου ότι η επιβολή Φ.Π.Α ύψους 21% για τις νομικές υπηρεσίες θα επιβαρύνει τον πολίτη και όχι τους δικηγόρους.
Νέα αποχή των δικηγόρων Σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων αναφέρει ότι η κατάσταση στη δικαιοσύνη είναι τραγική με υποθέσεις να προσδιορίζονται προς εκδίκαση μετά από 4, 5 και 6 χρόνια. «Στη σημερινή συγκυρία» επισημαίνει η Ολομέλεια «η επιβολή Φ.Π.Α σημαίνει ότι ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, η οποία θα καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής».
Κατά την Ολομέλεια δεν πρόκειται «για επιβολή Φ.Π.Α στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια».
Ακόμη, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:
«Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει στα προβλήματα του κλάδου, υποβαθμίζοντάς τα (αν όχι γελοιοποιώντας) με την πλήρη αδράνειά της. Το ερώτημα είναι, θέλουν δικαιοσύνη τελικά; Θέλουν την απόλυτη πρόσβαση του πολίτη σε αυτή όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ; Η απάντηση είναι όχι.
Προειδοποιούν τέλος με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους «προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου