20.5.10

Χάος – φωτιές και νεκροί στην Ταϊλάνδη

Την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τρεις ημέρες στην Μπανγκόκ και άλλες 23 επαρχίες της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Στο μεταξύ, το χάος στην πρωτεύουσα της χώρας συνεχίζεται.
Τουλάχιστον 27 κτίρια πυρπολήθηκαν από την Τετάρτη, ενώ φωτιές εξακολουθούν να καίνε στο κέντρο της Μπανγκόκ, μια ημέρα μετά από τις συγκρούσεις και τις εκτεταμένες ταραχές στην πόλη….
Πυρά ακούστηκαν κοντά σε βουδιστικό ναό στο κέντρο του «στρατοπέδου» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άνθρωποι.
Η χρηματαγορά θα μείνει κλειστή σήμερα και αύριο, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι τράπεζες στη χώρα.
Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, παραμένει άγνωστο εάν οι ταραχές αποτελούν το τελικό ξέσπασμα της οργής των διαδηλωτών ή αν θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.
Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον Μάρτιο -οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις- έχει φθάσει τους 82, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.500.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου