21.5.10

Τώρα που είναι στην ….μόδα - «Καλλικράτης» και στην Αστυνομία

Πιο ισχυρά και οργανωμένα αστυνομικά τμήματα υποσχέθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».
Μιλώντας από το βήμα του 20ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούγιας υπογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., βγάζοντας περισσότερο προσωπικό στους δρόμους.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα κοπούν τα «πάρεργα» με τα οποία είναι επιφορτισμένη η ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε σειρά θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων, σε θέματα που αφορούν το καθεστώς Ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ σχολίασαν και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα νέα οικονομικά μέτρα.
«Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός για την εφαρμογή των μέτρων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος.
Από την πλευρά του, το επίτιμο μέλος της ΠΟΑΣΥ, Δημήτρης Κυριαζίδης, παρατήρησε: «Ο ρόλος του αστυνομικού γίνεται πιο δύσκολος γιατί υπάρχει κοινωνική αναστάτωση».
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο κάνουν λόγο για 6.500 κενές οργανικές θέσεις, ενώ ζητούν, μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο με κατώτατο μισθό 1.350 ευρώ, αύξηση στο αφορολόγητο και διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου