2.7.10

Αρχαία Μεσσήνη - Αφιέρωµα στα 200 χρόνια Σοπέν

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΘΕΜΕΛΗ Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης - Διευθυντή του έργου της Αρχαίας Μεσσήνης
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
στο Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου στην Αρχαία Μεσσήνη
Αφιέρωµα στα 200 χρόνια Σοπέν
Τρίτη 20 Ιουλίου
Το κοινό του Φεστιβάλ θα έχει φέτος την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία με δύο αλληλοδιαδεχόμενες πτυχές.Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης από τον άνθρωπο που την έφερε στο φως, τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη, για να καταλήξει στο εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου η Ντόρα Μπακοπούλου θα δώσει ρεσιτάλ με έργα Σοπέν.
Η επιλογή των έργων έγινε από τη διάσημη πιανίστα με γνώμονα ότι φέτος γιορτάζουμε το έτος Σοπέν. Το πρόγραμμα θα εμπλουστιστεί με μια σύντομη χορογραφία της Ζουζούς Νικολούδη, απόσπασμα από την τελευταία της χορογραφία με τίτλο Μουσική, πάνω στο Πρελούδιο αρ. 7 σε λα μείζονα από το έργο 24 Πρελούδια του Σοπέν. Τη χορογραφία ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Ρογκόφσκα (σπουδάστρια της ΚΣΟΤ και απόφοιτος της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας) σε διδασκαλία Γιάννας Φιλιπποπούλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Το ακριβές πρόγραµµα θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου