7.7.10

Δόθηκαν τα βραβεία εις μνήμη Παναγιώτη Φωτέα

Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, η τελετή απονομής του βραβείου πολιτικού και κοινωνικού δοκιμίου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα.
Το βραβείο μοιράστηκαν δυο επιλεγμένοι και διακεκριμένοι συγγραφείς, ο κ. Νίκος Μηλιώνης για το έργο του «Χαράξεις και Παλίμψηστα» και ο κ. Πάνος Μποκοβός για το έργο του «Η Πολιτική στη Ελλάδα – Ευτελισμός και Διαφθορά».
Από του χρόνου και μετά τις διοικητικές αλλαγές που θα επέλθουν και την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η ευθύνη του βραβείου μεταφέρεται στο Δήμο Καλαμάτας.
Επίσης, παραδόθηκαν οι υποτροφίες στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα που είναι χορηγία του καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλου. Για το έτος 2009, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει ως δικαιούχο την κα Ευσταθία Πανταζή του Κωνσταντίνου, φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφασίστηκε ακόμα η συνέχιση της υποτροφίας στις δύο δικαιούχους του 2008, τις κυρίες Αθανασία Σάλλα -Ηλιοπούλου και Κανέλλα Σταυροπούλου, λόγω των πολύ ικανοποιητικών επιδόσεών τους κατά το πρώτο έτος φοίτησής τους στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σκεπτικό της επιτροπής αναφέρθηκε ο δικηγόρος Σωτήρης Φωτέας, γιος του Π. Φωτέα και την επιταγή για το έτος 2009 έδωσε εκ μέρους της επιτροπής και του χορηγού η διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κα Αναστασία Μηλίτση – Νίκα.
Στη εκδήλωση μίλησε για τον Παν. Φωτέα ο συγγραφέας Κώστας Τσιρόπουλος ενώ το μουσικό κομμάτι που επιμελήθηκε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας περιελάμβανε τα έργα:
Σουίτα Βενεζουέλα, πάνω σε παραδοσιακά μουσικά θέματα της χώρας,
Duke Ellington: In a sentimental mood
Frederic Baumfelder: Good humor Rondo
που ερμήνευσαν τα κουαρτέτα του Δ. Ω. Κ., “Flex” και «ForWood».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου