27.10.10

Έτοιμο το Καλογερικό - Γρηγορότερα αλλά και ακριβότερα !!

Την Τετάρτη 3- Νοεμβρίου παραδίδεται τμήμα της Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης ! Κατά ένα τέταρτο νωρίτερα θα συντομευθεί από την ερχόμενη Τετάρτη η διαδρομή Αθήνας-Καλαμάτας για τους οδηγούς ΙΧ. Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, 13 χιλιομέτρων το οποίο υπολείπονταν για να είναι πλήρως εκσυγχρονισμένος ο αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι και τη Μεγαλόπολη, με διπλή σήραγγα, στο ύψος του Καλογερικού. Ο σύγχρονος και ασφαλής αυτός δρόμος έχει μήκος 110 χιλιομέτρων και θα στοιχίζει όμως ακριβότερα, γιατί προστίθεται ένας ακόμη σταθμός διοδίων. Γρηγορότερα αλλά και ακριβότερα
Στην κυκλοφορία παραδίδονται 13 νέα χιλιόμετρα, στα οποία οι οδηγοί θα συναντούν μια ακόμα διπλή σήραγγα, 680 μέτρων στο ύψος του Καλογερικού και μια γέφυρα μήκους 200 μέτρων. Ο αυτοκινητόδρομος θα βρίσκεται πλέον 6 με 7 χιλιόμετρα έξω από τη Μεγαλόπολη. Οι οδηγοί όμως θα πληρώνουν επιπλέον διόδια. Νέος σταθμός διοδίων θα υπάρχει μετά τη σήραγγα του Καλογερικού.
Η σήραγγα του Καλογερικού είναι η πέμπτη και τελευταία
που προβλέπεται στο νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι την Καλαμάτα και τη Σπάρτη. Οι άλλες έχουν κατασκευαστεί στη Στέρνα, το Νεοχώρι, το Αρτεμίσιο και στο Ραψομάτη.
Έναν με ενάμιση χρόνο αργότερα προβλέπεται να ολοκληρωθεί και η επέκταση του νέου οδικού άξονα μέχρι τη Σπάρτη. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα συνδεθεί με αυτόν που κατασκευάζεται στη βορειοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου