26.10.10

Aποσύρεται μη ασφαλές παιχνίδι (Stylish Set, μάρκας Kids) από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος !!

Aποσύρεται μη ασφαλές παιχνίδι (Stylish Set, μάρκας Kids) από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. !!
Η Γενική Γραμματεία ενημερώθηκε μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου έκριναν ως μη ασφαλές παιχνίδι Stylish Set, μάρκας Kids, κωδικού TY06153/MT1800.
Το προϊόν αυτό είναι σετ 8 τεμαχίων μόδας και, σύμφωνα με την έκθεση δοκιμών, περιέχει 0,28% κατά βάρος διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP), η χρήση του οποίου στα παιχνίδια έχει απαγορευτεί από τον Κανονισμό REACH.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Το προϊόν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα το 2008 από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ σε ποσότητα περίπου 3000 τεμαχίων και έχει διατεθεί στην αγορά από τα καταστήματα της εταιρείας.
Η εισαγωγική εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προχωρά σε άμεση απόσυρση του προϊόντος από τα καταστήματα (20 τεμάχια). Στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, συστήνεται να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν.Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ στο τηλέφωνο 801 802 5000

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου