" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

24.12.10

Συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ με κάρτες ή επιταγές !

Με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή επιταγές θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ από το νέο έτος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία από 1-1-2011 καμία αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών συνολικής αξίας άνω των 1.500 ευρώ δεν θα πραγματοποιείται με μετρητά, ενώ όλες οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών. Από την πλευρά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το νέο έτος υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις τη στιγμή της ολοκλήρωσης της παροχής των υπηρεσιών τους, ανεξαρτήτως εάν τη στιγμή εκείνη εισπράττουν ή όχι τις αμοιβές τους.
Οι συναλλαγές το 2011 θα διενεργούνται ως εξής:…
- Τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 1.500 ευρώ, που θα εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.
- Τα φορολογικά στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών.
- Ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών τους και όχι με την πληρωμή των αμοιβών τους. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα οφείλει να εκδώσει την απόδειξη, ανεξαρτήτως εάν εισπράξει ή όχι τη συμφωνηθείσα αμοιβή.
- Καθιερώνεται από το 2011 η υποχρεωτική διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων που αφορούν συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιτηδευματιών, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου