22.12.10

Ίδρωσε για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ !

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και προκρίθηκε στην φάση των «8» του Κυπέλλου. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς παρουσίασε πολλά αμυντικά προβλήματα, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις με ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες, μείωσαν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ολική ανατροπή και έμειναν εκτός συνέχεια του θεσμού.1-0 με το καλημέρα για ΠΑΟΚ, με γκολ του... ΠΑΣ!Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3`, με γκολ... του ΠΑΣ! Ο Βάντερσον γύρισε την μπάλα πίσω στον Σικαλιά, ο οποίος έχασε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του, για το 1-0 του ΠΑΟΚ… Στην συνέχεια, η ομάδα του Χάβου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σοκ των φιλοξενούμενων και να πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε ουσιαστικά το παιχνίδι, ωστόσο οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό.
Άγγιξε το 1-1 με Μπακαγιόκο
Μετά τα πρώτα 20`, η ομάδα του Ντεμόλ ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος ήταν στο 34`, όταν ο Μπακαγιόκο δοκίμασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
Βάσεις πρόκρισης με Κλάους
Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος του Βορρά απέκτησε σαφές προβάδισμα νίκης και παράλληλα πρόκρισης στην επόμενη φάση, διπλασιάζοντας τα τέρματα του.
Μετά από πολύ ωραία συνεργασία των Βιεϊρίνια, Φωτάκη και Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη πάσα για τον Αθανασιάδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Εκ νέου ενδιαφέρον ελέω Μπακαγιόκο
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 50`, με τον Μπακαγιόκο να εκμεταλλεύεται την αμυντική αστάθεια του ΠΑΟΚ, να κάνει το πλασέ, αλλά ο Χαλκιάς κράτησε το 2-0. Τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και τρία λεπτά αργότερα δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτα από τον Μπακαγιόκο, ο οποίος νίκησε τον Χαλκιά και μείωσε σε 1-2 για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.
Κράτησε την νίκη-πρόκριση
Ο ΠΑΣ συνέχισε την πίεση στα καρέ του Χαλκιά, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση σε τρεις περιπτώσεις (61`, 84` Μπακαγιόκο, 69` Ντε Βινσέντι), αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τελικά την ανατροπή, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το 2-1 μέχρι την συμπλήρωση των 90` και να παίρνει την πρόκριση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου