23.4.11

Δεν έχει γίνει ποτέ σεξ …στο διάστημα !!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τους αστροναύτες που πάνε σε αποστολές στο διάστημα σχετικά με το αν έχουν συνευρεθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πολλοί υποστηρίζουν από το 1983 που οι αποστολές περιλαμβάνουν και γυναίκες, η ζωή στο διάστημα έχει γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Οι ίδιοι οι αστροναύτες όμως απαντούν κατηγορηματικά: «Το σεξ στο διάστημα απαγορεύεται».
Σε αναλυτικό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (23/4), η ρωσίδα αξιωματούχος Βάλερι Μπογκομόλοφ, αρνήθηκε τα πάντα.
«Δεν υπάρχουν ούτε επίσημες ούτε ανεπίσημες αποδείξεις περιπτώσεων σεξουαλικής συνεύρεσης στο διάστημα, ούτε γίνονται πειράματα από τους διεθνείς οργανισμούς για να δουν αν μπορεί τελικά να υπάρξει ερωτική επαφή εν ώρα πτήσεις», ισχυρίζεται και προσθέτει: «Τουλάχιστον στην ιστορία της Ρωσικής ή Σοβιετικής εξερεύνησης του διαστήματος, δεν έχει γίνει καμία τέτοια αναφορά».
Τι γίνεται όμως με τη NASA;
«Όσον αφορά τους Αμερικανούς δεν μπορώ κατηγορηματικά να το αποκλείσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί. Υπάρχουν κάποιες φήμες που όμως δεν αποδεικνύονται από πουθενά», λέει η Μπογκομόλοφ.
Η ίδια η NASA δεν απαγορεύει το σεξ στο διάστημα, όμως οι αστροναύτες ισχυρίζονται ότι υπάρχει ανάμεσα στα μέλη ένας άγραφος νόμος που θέτει επαγγελματικά όρια.
«Είναι όπως σε κάθε δουλειά. Δεν μπορείς να έχεις ερωτική επαφή σε ένα γραφείο της εταιρείας που δουλεύεις. Σε μας γιατί να μην ισχύουν τα επαγγελματικά όρια;», αναρωτιέται ο Λιρόϊ Τσιάο, βετεράνος αστροναύτης της NASA.
«Δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι για ερωτικές επαφές από κανένα αστροναύτη. Και να σας το θέσω αλλιώς: Αν υπήρχε έστω ένας άνδρας αστροναύτης που να είχε σεξουαλική επαφή με μια συνάδελφο του μέσα στο διαστημικό σκάφος, νομίζετε ότι θα το κρατούσε κρυφό;», απαντά αποστομωτικά ο Τσιάο.
«Συγγνώνη που θα σας απογοητεύσω, αλλά εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το έλεγε υπερήφανα σε όλους, και θα το μαθαίναμε όλοι μέσα σε μερικά λεπτά. Κι εσείς οι δημοσιογράφοι, και μεις!», καταλήγει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου