22.4.11

Ανακρίνεται ο αποστολέας του e-mail χρεοκοπίας !!

Εξελίξεις στην υπόθεση με το e-mail δήθεν χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Ο συντάκτης του εντοπίστηκε και ανακρίνεται σήμερα από αξιωματικούς της Ιντερπόλ. Το όνομά του δόθηκε στο βρετανικό τύπο, είναι ο Paul Moss.
Ανακρίνεται σήμερα στο Λονδίνο από αξιωματικούς της Ιντερπολ, στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Citigroup, ο οποίος φέρεται να είναι ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη. Είχε προειδοποιήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις διεθνείς πιέσεις, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, μέσα στο τριήμερο του Πάσχα.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας στο Λονδίνο, Μαρία Καστρισιανάκη, το όνομα του αποστολέα, όπως αναφέρουν οι σημερινές βρετανικές εφημερίδες είναι Πολ Μος, και εργάζεται ως επενδυτής στο υποκατάστημα της αμερικανικής Citigrοup στο Σίτι του Λονδίνου. Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, στην ανάκριση του τραπεζίτη θα προίστανται αξιωματικοί της Ιντερπολ που εκπροσωπούν την Υπηρεσία Καταπολέμισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. “ Το εν λόγω άτομο θα ανακριθεί και τα ευρήματα της ανακρισης θα αποσταλούν στον έλληνα εισαγγελέα επιφορτισμένο με την υπόθεση” λέει στην Γκάρντιαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης.
Από την πλευρά της η τράπεζα Citigroup επιμένει ότι δεν ενέχεται σε κανενός είδους παράνομες ενέργειες “Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές αλλά δεν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι παράνομο” υπογραμμίζει ανακοίνωση της Citigroup. Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Πολ Μος αποδέκτης του οποίου ήταν κάποιος ονόματι Σαρής Χαραλάμπους, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, βρίθει δυσνόητων εκφράσεων της τραπεζικής αγοράς και από το σκωπτικό, ύφος του συμπεραίνεται ότι αποστολέας και παραλήπτης συνδέονται με φιλική σχέση, αναφέρουν οι Financial Times. Με δεδομένο το διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα αλλά και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, κερδοσκοπικές παρεμβάσεις όπως η συγκεκριμένη του στελέχους της Citigroup έχουν καταλυτική σημασία για την αξιοπιστία της χώρας, κάτι που έγινε εμφανές την Τετάρτη με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να σημειώνουν μείωση 4.6%, υπογραμμίζουν βρετανοί αναλυτές.
Μαρία Κστρισιανάκη, Λονδίνο- DW

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου