23.4.11

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ -Η Διαφθορά κυρίαρχο στοιχείο στο ΕΣΥ λένε οι Ιταλοί !

Αφιέρωμα της ιταλικής "Repubblica" στα "πάθη" του ΕΣΥ..
Ολοσέλιδο άρθρο αφιερωμένο στην κατάσταση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο απεσταλμένος της εφημερίδας κάνει αναφορά στα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί: «συνενώσεις νοσοκομείων, περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά, κυρίως, καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα».
Η «Λα Ρεπούμπλικα», υπενθυμίζει ότι έρευνα της «Τransparency International» («Διεθνής Διαφάνεια») αναφέρει ότι «ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα: το 2009 το 48,5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία έγινε ως επείγον περιστατικό. Προνόμιο όσων είχαν λαδώσει με τον δέοντα τρόπο τον όλο μηχανισμό».
Η εφημερίδα της Ρώμης, δημοσιεύει τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Μανώλη Καλοκαιρινού, ο οποίος υπογραμμίζει «είμαστε επτά χιλιάδες γιατροί και φροντίζουμε πέντε εκατομμύρια ασθενείς, όχι σε νέες περικοπές».
Παραθέτει, όμως και την δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τον οποίο «διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ δεν χρησιμεύουν. Η Υγεία ήταν η μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας και έπρεπε να παρέμβουμε».
«Μετά από χρόνια αλαζονικής αντιμετώπισης μέσα στα νοσοκομεία, ο κόσμος δείχνει να είναι με το μέρος του Παπανδρέου», προσθέτει η «Λα Ρεπούμπλικα».
Όσο για τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, ο απεσταλμένος της εφημερίδας, κάνει αναφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εκατόν πενήντα γιατρούς στην περιοχή του Κολωνακίου, στην Αθήνα και από τον οποίο προέκυψε ότι πάνω από το 50% δήλωνε ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ και το ένα τρίτο, δεν ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ.
«Η κυβέρνηση, τώρα, ανέβασε τον πήχη- ολοκληρώνει η ιταλική εφημερίδα, εγκρίνοντας την μεταρρύθμιση των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε αμέσως ότι “αν ο Παπανδρέου δεν μας πληρώσει τα οφειλόμενα, από το τέλος του μήνα, στοπ στα φάρμακα”».
«Ο πόλεμος συνεχίζεται, σημειώνει τέλος ο συντάκτης. Και το μόνο που μπορούν να ευχηθούν οι Έλληνες, είναι να διατηρηθούν σε υγεία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου